Utforsk oppskrifter

Tagg: tradisjon
Dessert
Flag of NO

Bakemester Harepus Pepperkaker

avatar
Rudolph Schmeler
Difficulty: Medium (2 of 3)
2 t
2.8 (2)

En klassisk pepperkakeoppskrift inspirert av Bakemester Harepus – perfekt for julestemning og hyggelig baking.

Siderett
Recipe image
Flag of MX

Meksikansk Salsa

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Easy (1 of 3)
1 t
1.0 (1)

En herlig salsa av friske tomater og røkt chili som perfekt tilbehør til sommerens grillmåltider, eller gi fredagstacoen løft til et nytt nivå.

Dessert
grot
Flag of NO

Hjemmelaget rømmegrøt

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Medium (2 of 3)
30 min
- (0)

Kremet og tradisjonsrik rømmegrøt med smørøy og kanel.

Bakverk
horn
Flag of NO

Horn

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
50 min
- (0)

Luftige og smakfulle horn som passer til frokost, lunsj og matpakke. Denne varianten er bakt med en blanding av hvetemel og sammalt hvete, som gjør dem både mer næringsrike og gir en litt grovere smak. De er enkle å lage og kan fryses ned. Oppskriften gir ca. 16 horn.

Pålegg
sylte
Flag of NO

Sylte av røkte knoker

avatar
Camilla Berg
Difficulty: Easy (1 of 3)
2:30 t
- (0)

Sylte laget av røkte svineknoker gir et pålegg med rik smak og nydelig konsistens. Perfekt på brødskiva med sennep eller som en del av et tradisjonelt koldtbord. Denne varianten er enkel å lage hjemme – kjøttet kokes mørt, plukkes og presses i form.

Middag
IMG_2859
Flag of NO

Brun lapskaus

avatar
Thomas Haugen
Difficulty: Easy (1 of 3)
2:20 t
- (0)

Brun lapskaus er en av de mest klassiske rettene i norsk husmannskost, og har vært servert i generasjoner på tvers av landet. Den lages med mørt storfekjøtt som får trekke lenge i kraft, sammen med poteter, gulrøtter, kålrot, persillerot og purre – en kombinasjon som gir en rund og fyldig smak. Dette er en rett som metter godt og varmer ekstra på kjølige dager. Lapskaus er også en rett som ofte forbindes med fellesskap, tradisjon og høytid, og mange familier serverer den både til hverdags og på merkedager. Den er spesielt populær på 17. mai, der den tradisjonelt blir servert som en del av festmåltidet, gjerne med grovt brød eller flatbrød ved siden av.

Ingen flere oppskrifter