Utforsk oppskrifter

Tagg: tradisjon
Dessert
Flag of NO

Bakemester Harepus Pepperkaker

avatar
Rudolph Schmeler
Difficulty: Medium (2 of 3)
2 t
2.8 (2)

En klassisk pepperkakeoppskrift inspirert av Bakemester Harepus – perfekt for julestemning og hyggelig baking.

Siderett & tilbehør
Recipe image
Flag of MX

Meksikansk Salsa

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Easy (1 of 3)
1 t
1.0 (1)

En herlig salsa av friske tomater og røkt chili som perfekt tilbehør til sommerens grillmåltider, eller gi fredagstacoen løft til et nytt nivå.

Dessert
grot
Flag of NO

Hjemmelaget rømmegrøt

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Medium (2 of 3)
30 min
- (0)

Kremet og tradisjonsrik rømmegrøt med smørøy og kanel.

Middag
medisterkaker_aage
Flag of NO

Hjemmelagde medisterkaker fra Åge

avatar
Edvard Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
30 min
- (0)

Dette er en klassisk, enkel oppskrift på saftige medisterkaker slik morfar Åge lager dem. Hemmeligheten ligger i å koke opp melk som får avkjøle seg før den røres inn i deigen – det gir en luftig og jevn konsistens. Potetmel binder deigen, mens godt brunet smør gir den perfekte stekeskorpen.

Pålegg
homemade-queens-jam
Flag of NO

Hjemmelaget Dronningsyltetøy

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
30 min
- (0)

Dronningsyltetøy er en norsk favoritt som kombinerer skogens blåbær med hagens bringebær. Resultatet er et fyldig syltetøy som har både den runde sødmen fra bringebær og den friske dybden fra blåbær. Dette syltetøyet er perfekt til brødskiver, vafler, grøt eller som fyll i kaker. Oppskriften gir omtrent 4 glass à 3 dl.

Siderett & tilbehør
surkaal
Flag of NO

Hjemmelaget Surkål til julemiddagen

avatar
Henrik Aas
Difficulty: Easy (1 of 3)
55 min
- (0)

Dette er en klassisk norsk surkål som smaker slik den skal gjøre til ribbemiddagen. Den er mild, syrlig, litt søt og full av kålaroma. Langsom trekking gjør kålen myk og saftig, mens epler gir friskhet og rund smak. Dette er et tradisjonelt tilbehør til ribbe, medisterkaker og julepølser, og det løfter hele måltidet. Oppskriften er enkel og trygg, og passer uansett om du lager surkål for første gang eller har gjort det i årevis.

Bakverk
horn
Flag of NO

Horn

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
50 min
- (0)

Luftige og smakfulle horn som passer til frokost, lunsj og matpakke. Denne varianten er bakt med en blanding av hvetemel og sammalt hvete, som gjør dem både mer næringsrike og gir en litt grovere smak. De er enkle å lage og kan fryses ned. Oppskriften gir ca. 16 horn.

Pålegg
sylte
Flag of NO

Sylte av røkte knoker

avatar
Camilla Berg
Difficulty: Easy (1 of 3)
2:30 t
- (0)

Sylte laget av røkte svineknoker gir et pålegg med rik smak og nydelig konsistens. Perfekt på brødskiva med sennep eller som en del av et tradisjonelt koldtbord. Denne varianten er enkel å lage hjemme – kjøttet kokes mørt, plukkes og presses i form.

Middag
brun-lapskaus-brown-stew
Flag of NO

Brun lapskaus

avatar
Thomas Haugen
Difficulty: Easy (1 of 3)
2:20 t
- (0)

Brun lapskaus er en av de mest klassiske rettene i norsk husmannskost, og har vært servert i generasjoner på tvers av landet. Den lages med mørt storfekjøtt som får trekke lenge i kraft, sammen med poteter, gulrøtter, kålrot, persillerot og purre – en kombinasjon som gir en rund og fyldig smak. Dette er en rett som metter godt og varmer ekstra på kjølige dager. Lapskaus er også en rett som ofte forbindes med fellesskap, tradisjon og høytid, og mange familier serverer den både til hverdags og på merkedager. Den er spesielt populær på 17. mai, der den tradisjonelt blir servert som en del av festmåltidet, gjerne med grovt brød eller flatbrød ved siden av.

Kake
almond-cake
Flag of NO

Jonas Gahr Støres klassiske mandelkake

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Easy (1 of 3)
30 min
- (0)

Jonas Gahr Støre deler en oppskrift som har gått i generasjoner i hans familie – en klassisk mandelkake med smak av appelsin og smør. Denne kaken er både enkel å lage og utrolig god. Appelsinskallet gir friskhet, og de hakkede mandlene på toppen gir en deilig crunch. En kake som passer like godt til søndagskaffen som til selskap. Server den gjerne lun med en klatt krem eller vaniljeis ved siden av.

Brød
kongeloff
Flag of NO

Kongeloff

avatar
Henrik Aas
Difficulty: Easy (1 of 3)
55 min
- (0)

En klassisk loff med kongelig historie. Denne luftig gyldne loffen skal etter sigende ha blitt servert til kongefamilien i flere tiår. Den har en myk, lett søtlig smak og en tynn, sprø skorpe – perfekt til frokost, lunsj eller som tilbehør til middag. Loffen egner seg utmerket til smørbrød, toast eller til suppe, og holder seg saftig i flere dager.

Pålegg
gooseberry-jam-in-glass-jars
Flag of NO

Hjemmelaget Stikkelsbærsyltetøy

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
35 min
- (0)

Stikkelsbærsyltetøy er en gammel klassiker i norske hjem. De grønne eller røde stikkelsbærene gir en frisk smak med tydelig syrlighet som balanseres med sukker. Dette syltetøyet har en unik karakter og passer like godt på brødskiver og rundstykker som til ost, desserter og gjærbakst. Med naturlig høyt innhold av pektin får syltetøyet en god konsistens, og sitronen fremhever smaken og gir bedre holdbarhet. Oppskriften gir omtrent 4 glass à 3 dl.

Ingen flere oppskrifter