Utforsk oppskrifter

Tagg: norsk tradisjon
Pålegg
brunost
Flag of NO

Brunost frå Inner Gammelsetra

avatar
Camilla Berg
Difficulty: Easy (1 of 3)
5:30 t
- (0)

Heimelaga brunost etter tradisjonell oppskrift frå Inner Gammelsetra i Grøvudalen. Dette er ekte seterhandverk som krev tålmod, men gir ein unik, karamellisert ost med rik smak. Oppskriften gir ca. 2 kg ost (gir flere former)

Middag
kjottkaker
Flag of NO

Kjøttkaker i brunsaus med kålstuing

avatar
Thomas Haugen
Difficulty: Easy (1 of 3)
55 min
- (0)

Saftige kjøttkaker servert i brun saus med klassisk kålstuing.

Middag
maria-krasnova-V9KAM-6ISQI-unsplash
Flag of NO

Hjemmelaget kjøttdeig av hval

avatar
Thomas Haugen
Difficulty: Medium (2 of 3)
25 min
- (0)

Lag din egen kjøttdeig av hvalkjøtt med riktig fettinnhold. Hvalkjøtt er et kontroversielt råstoff. Norge og Island er blant få land som fortsatt driver kommersiell fangst av hval, noe som kritiseres internasjonalt. Norsk hvalfangst er regulert av myndighetene, og kvotene fastsettes av Havforskningsinstituttet basert på bestandsvurderinger. Kjøttet regnes som kortreist og bærekraftig av norske myndigheter, men mange stiller spørsmål ved dyrevelferd og miljøaspekter.

Siderett
tyttebaer
Flag of NO

Rørte tyttebær

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
30 min
- (0)

En liten skål rørte tyttebær er det perfekte tilbehør til lam, vilt, kjøttkaker eller stek. Kjapp å lage og klassisk norsk tradisjon.

Pålegg
multesyltetoy
Flag of NO

Hjemmelaget multesyltetøy

avatar
Camilla Berg
Difficulty: Easy (1 of 3)
15 min
- (0)

Det finnes nesten ikke noe mer ekte norsk enn multer – og et glass hjemmelaget multesyltetøy kan løfte både vafler, pannekaker, riskrem eller bare en brødskive med brunost. Denne oppskriften er enkel, rask og gir deg et syltetøy fullt av smak og farge. Oppskriften gir ca. 2–3 små glass

Middag
lapskaus_ferdig
Flag of NO

Brun lapskaus (ferdig)

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
10 min
- (0)

En klassisk norsk hverdagsmiddag på boks – brun lapskaus fra Trondhjems. Den er fylt med poteter, grønnsaker og kjøtt i brun saus, og blir ekstra god servert rykende varm med flatbrød ved siden av.

Siderett
20250825_0004_Pumpkin Mash Delight_remix_01k3f1nzw7ft9b5pr3p91ppxm4
Flag of NO

Kålrotstappe

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
40 min
- (0)

Kålrotstappe er en klassiker på norske middagsbord og passer perfekt til retter som pinnekjøtt, medisterkaker eller kjøttkaker. Den runde smaken av kålrot og gulrot kombinert med fløte og muskat gir en fyldig og balansert tilbehørsrett. Du kan lage den grov eller silkemyk – alt etter hva du liker best.

Ingen flere oppskrifter