Utforsk oppskrifter

Tagg: høst
Middag
cabbage-rolls
Flag of NO

Kålruletter

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
40 min
5.0 (1)

Kålruletter er en tradisjonsrik norsk middagsrett, laget av kjøttfarse som pakkes inn i kålblader og serveres med hvit saus og kokte poteter. En rett med lange røtter i norsk matkultur, men med inspirasjon helt tilbake til Tyrkia.

Middag
lamb-and-cabbage-simmer
Flag of NO

Fårikål kokt med bayer

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Medium (2 of 3)
3 t
5.0 (1)

Fårikål er høstens ubestridte festrett – kåret til Norges nasjonalrett både i 1972 og i 2014. Denne varianten får et ekstra løft med søt bayerøl i kraften, som gir en maltrik dybde og avrundet sødme. Resultatet er en klassisk, lun og smakfull rett som varmer godt på kjølige høstkvelder. Serveres selvsagt med kokte poteter og gjerne et glass bayer til – alkoholfritt går helt fint.

Anbefalt
Middag
kremet_viltgryte_elg
Flag of NO

Kremet Viltgryte med Elg & rotgrønnsaker

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
45 min
5.0 (5)

Oppskriften er delt med tillatelse fra Veronica Lauritsen – sjekk ut flere av hennes retter på Instagram @mat.medsmak. En fyldig og smakfull elggryte med rotgrønnsaker, kremfløte, rømme og et hint av ripsgele og brunost. Serveres med potetmos og tyttebær – en ekte norsk viltklassiker som både varmer og metter.

Middag
reindeer-roast-dinner
Flag of NO

Reinsdyrstek med pastinakkpuré, hasselbackpoteter og rosenkål

avatar
Camilla Berg
Difficulty: Medium (2 of 3)
2:20 t
5.0 (1)

En klassisk norsk reinsdyrstek med kraftig viltsmak. Kjøttet er mørt, magert og langtidsstekes for best resultat. Serveres med fløyelsmyk pastinakkpuré, sprø rosenkål, hasselbackpoteter og rørte tyttebær – et festmåltid med smak av norsk natur.

Kake
apple-cake-in-a-round-springform
Flag of NO

Verdens beste eplekake

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Medium (2 of 3)
1:20 t
5.0 (2)

Dette er en klassisk norsk eplekake som virkelig lever opp til navnet «Verdens beste». Kaken er saftig, fyldig og smaksrik med et hint av kardemomme, kanel og vanilje. De syrlige eplene gir perfekt balanse mot den søte og luftige deigen, mens sprø mandelflak på toppen gir et lite luksuspreg. Den passer like godt til kaffen som til dessert, gjerne med vaniljeis eller pisket krem.

Middag
creamy-mushroom-soup
Flag of NO

Soppsuppe med bacon

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
20 min
- (0)

Denne soppsuppen kombinerer den dype umamismaken fra sopp med kremet fløte, salt sprøstekt bacon og frisk persille. En håndfull sopp stekes for seg og brukes som topping sammen med baconet, noe som gir både tekstur og ekstra smak. Suppen er ferdig på rundt 20 minutter, er enkel å lage og passer både til hverdags og som forrett til festmåltid.

Middag
home-made-chili-con-carne
Flag of MX

Hjemmelaget chili con carne

avatar
Anne Olsen
Difficulty: Easy (1 of 3)
50 min
- (0)

En robust og enkel gryterett med kjøtt, bønner og krydder.

Middag
braised-lamb-shank-with-red-wine
Flag of NO

Mør lammeskank i rødvinsaus med rotgrønnsaker

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Medium (2 of 3)
3:30 t
- (0)

Tid, kjærlighet og litt grytemagi er alt du trenger for å lykkes med lammeskank. Belønningen er et kjøtt så mørt og saftig at det nesten smelter på tunga. Sammen med smørstekte rotgrønnsaker, hjemmelaget potetmos og en frisk pepperrotkrem blir dette en skikkelig god høstmiddag.

Middag
barley-risotto-with-mushrooms-and-lingonberries
Flag of NO

One-pot byggotto med sopp og tyttebær

avatar
Camilla Berg
Difficulty: Easy (1 of 3)
50 min
- (0)

En nordisk vri på risotto, laget med byggkorn i stedet for ris. Byggrynene gir en nøtteaktig smak og deilig tyggemotstand. Soppen tilfører umami, og tyttebær gir en frisk syrlighet som balanserer retten perfekt. En rustikk og varmende hverdagsmiddag – alt i én gryte.

Middag
vegetable-soup-with-diced-root
Flag of NO

Varmende høstsuppe med rotgrønnsaker og kjøttpølse

avatar
Camilla Berg
Difficulty: Easy (1 of 3)
1 t
- (0)

Dette er en tradisjonsrik suppe som kombinerer høstens rotgrønnsaker med magre kjøttpølser. Den er både enkel å lage og næringsrik. Suppen blir enda bedre når den får stå en dag i kjøleskapet, og eventuelle rester egner seg godt til både lunsj og frysing. Server den med flatbrød og dryss av frisk bladpersille. Hvis du lar den koke lenger, tykner den naturlig og blir mer som en lapskaus – to retter i én!

Kake
eple1
Flag of NO

Eplepai med vaniljesaus

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
45 min
- (0)

En liten, søt eplepai med sprø knæcktopping, knasende Daim-biter og silkemyk vaniljesaus. Perfekt å servere lun med en raus skje saus på toppen.

Middag
plukkfisk
Flag of NO

Farmors Plukkfisk

avatar
Camilla Berg
Difficulty: Easy (1 of 3)
45 min
- (0)

Plukkfisk er en klassisk norsk tradisjonsrett med opphav i Hordaland, men som har spredt seg til hele landet. Retten består av kokt fisk, poteter og grønnsaker som vendes inn i en kremet hvit saus. Den kan lages både av rester og ferske råvarer, og er et godt eksempel på norsk hverdagsmat som er både mettende og smakfull.

Ingen flere oppskrifter