Utforsk oppskrifter

Tagg: forrett
Pålegg
IMG_9865
Flag of NOFlag of FR

Hvitløkssmør

avatar
Nate
Difficulty: Easy (1 of 3)
2:15 t
5.0 (2)

Deilig hvitløkssmør som er superenkel å lage.

Salat
Flag of FR

Salat med Brie

avatar
Anne Olsen
Difficulty: Easy (1 of 3)
15 min
3.6 (10)

En frisk og enkel salat med brie, sukkererter, reddik og cherrytomater – toppet med hjemmelaget oljedressing. Perfekt som forrett, lunsj eller tilbehør.

Middag
Flag of NO

Kremet blomkålsuppe med bacon og langbrød

avatar
Rudolph Schmeler
Difficulty: Medium (2 of 3)
35 min
3.6 (9)

Hjemmelaget, kremet blomkålsuppe med sellerirot, potet og sprøstekt bacon. Serveres med lune langbrød av fullkorn. Perfekt for en rask og varmende middag.

Forrett
krabbegnocchi
Flag of FR

Krabbegnocchi med friske urter

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
1 t
- (0)

En lett og delikat rett der myke gnocchi av potet og rismel blandes med sødmefullt brunt krabbekjøtt og friske urter. Smaken er ren og sjøpreget, mens konsistensen er luftig og myk. Oppskriften er inspirert av Stephen Crane, kjøkkensjef ved idylliske Ockenden Manor i Sussex, kjent for sin raffinerte, franskinspirerte matlaging. Retten fungerer som en elegant forrett, men kan enkelt gjøres om til en hovedrett ved å øke porsjonene eller servere med en rik saus.

Forrett
kongekrabbe
Flag of NO

Smørstekte kongekrabbeklør med kremostsaus og chimichurri

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Medium (2 of 3)
25 min
- (0)

En luksuriøs forrett hvor fersk kongekrabbe stekes i smør til kjøttet blir saftig og karamellisert, og serveres på en silkemyk kremostsaus med frisk chimichurri. En perfekt balanse av sødme, syre og urter. Retten ser eksklusiv ut, men krever lite forberedelse — og smaken er ren restaurantkvalitet.

Frokost
spicy-deviled-eggs-arranged-on-a-white-ceramic-pla
Flag of US

Spicy Deviled Eggs (Sterke fylte egg)

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
24 min
- (0)

Sterke fylte egg er en enkel og smakfull forrett som gir et lite kick uten å bli for sterk. Her bruker du sriracha, cayenne og Dijon for å løfte de klassiske deviled eggs til en mer moderne og krydret variant. De er perfekte til tapas, koldtbord, sommerfester eller som en liten snack du lager på ti minutter når eggene først er kokt. Toppet med tynne skiver vårløk får du både friskhet og litt ekstra farge.

Middag
Øyvind & Petter W. B. Schjervens steinbitt
Flag of NO

Pannestekt steinbit på rårak med løyromkrem, agurk- og spinatsalat

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Easy (1 of 3)
50 min
- (0)

En elegant og smakfull rett som kombinerer sprø råraker av mandelpotet med saftig pannestekt steinbit og frisk løyromkrem. Syrlige agurkkuler og rå spinat gir et friskt løft, mens dill og rødløk tilfører aromatisk dybde. Retten balanserer kremet, sprøtt og friskt – perfekt som forrett eller lett hovedrett når du vil imponere med nordiske smaker.

Forrett
laks-tartar-kremmerhus

Laksetartar i kremmerhus med rødløkskrem

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Hard (3 of 3)
1:05 t
- (0)

En elegant restaurantforrett inspirert av klassisk amerikansk-fransk fine dining, kjent fra kjøkkenet til stjernekokken Thomas Keller. Sprø sesamcornets fylles med kremet rødløkskrem og en frisk, håndskåret laksetatar. Resultatet er en liten luksusmunnfull som kombinerer tre tydelige teksturer: knas, krem og ren, kald sjøsmak. Perfekt som appetittvekker før et større måltid eller som del av en festlig buffet. Cornets lages som tynne, sprø kjeks som formes til små kremmerhus mens de fortsatt er varme, og fylles rett før servering for best mulig crisphet.

Siderett & tilbehør
golden-crispy-onion-fritters-arranged-in-a-circle-
Flag of US

Sprø løkbiter med krydret dipp

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
30 min
- (0)

Disse sprø løkbitene er en enklere og morsommere versjon av den klassiske “bloomin’ onion”. I stedet for å fritere en hel løk, kuttes løken i små terninger og vendes i en tykk, krydret røre før de stekes gylne og sprø i olje. Serveres med en kremet, lett spicy dip som gjør hele retten uimotståelig. Perfekt som snacks, forrett eller tilbehør til burgere og grillmat.

Ingen flere oppskrifter