Utforsk oppskrifter

Anbefalt
Middag
530495361_1130977135550414_5270665268833344485_n
Flag of GR

Moussaka

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:55 t
5.0 (1)

Denne deilige oppskriften er delt av @middagsnerden – sjekk gjerne ut Instagram-profilen hennes for mer inspirasjon til hverdags- og helgemat 🙌 Moussaka 🇬🇷 En favoritt fra det greske kjøkkenet! Denne retten tar ganske lang tid å lage, men mye av tiden går til steking i ovnen og at den skal hvile seg ferdig. Har du ikke prøvd å lage dette selv, så håper jeg virkelig du får lyst nå 😍

Middag
greek-moussaka
Flag of GR

Gresk moussaka med lam og kremet béchamel

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Medium (2 of 3)
1:40 t
- (0)

Moussaka er selve kongen av greske gryteretter - lagvis, rik og full av smak. I denne oppskriften kombineres saftig lammekjøttsaus med røde tomater, krydret med kanel, oregano og vin. Lagene av stekt aubergine og kokte poteter gir struktur, mens den luftige béchamelsausen med parmesan og et hint av muskat gir en luksuriøs avslutning. Server den rett fra ovnen med frisk salat og en klatt yoghurt.

Middag
Recipe image
Flag of GR

Gyros med svin og tzatziki

avatar
Eli Marianne Huseby
Difficulty: Easy (1 of 3)
2 t
- (0)

Denne enkle hjemmelagde gyrosen gir deg smaken av Hellas uten grillspyd eller roterende kjøtt. Strimler av svin marineres i en aromatisk blanding av løk, hvitløk, oregano og olivenolje før de stekes til de er gyldne og møre. Serveres med friskpresset sitron, rødløk, agurk, fetaost og rikelig med tzatziki for en komplett gresk smaksopplevelse.

Salat
54bb10fb-fa43-4a49-8cf1-df74e771714a
Flag of GR

Gresk salat

avatar
Thomas Haugen
Difficulty: Easy (1 of 3)
15 min
- (0)

Oppskrift på klassisk gresk salat med tomat, agurk, rødløk, oliven og fetaost. Frisk, fargerik og perfekt som tilbehør til grillmat – eller alene som en vegetarisk hovedrett.

Middag
greek-zucchini-pie-kolokithopita
Flag of GR

Kolokithopita - Gresk squashpai med feta, yoghurt og filodeig

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:35 t
- (0)

Kolokithopita betyr squashpai på gresk. Fyllet lages av godt avrent revet squash som blandes med feta, gresk yoghurt, egg, urter og brødsmuler for å binde og holde paien saftig uten å bli bløt. Filodeigen pensles med olivenolje mellom lagene for å bli sprø i ovnen. Sesam på toppen gir en klassisk nøttepreg. Denne varianten bruker butikkjøpt filodeig for enkelhet, men gir fortsatt ekte taverna-følelse. Server lun eller romtemperert med gresk salat og tzatziki.

Salat
greek-cabbage-salad
Flag of GR

Gresk kålsalat med granateple

avatar
Eli Marianne Huseby
Difficulty: Easy (1 of 3)
15 min
- (0)

Denne greske kålsalaten er enkel, fargerik og full av frisk smak. Den kombinerer sprø hodekål og rødkål med sødmen fra granateple og gulrotens naturlige friskhet. En lett dressing med olivenolje, sitron og oregano binder det hele sammen. Salaten passer perfekt til både varme og kalde retter, og holder seg godt i kjøleskapet.

Middag
traditional-greek-spanakopita
Flag of GR

Spanakopita – gresk filopai med spinat og feta

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
40 min
- (0)

Spanakopita er en ikonisk gresk pai laget med filodeig og en fyldig blanding av spinat, feta og egg. I denne varianten tilsettes soltørkede tomater som gir et hint av sødme og dybde til smaken. Den sprø, gyldne filodeigen danner et perfekt skall rundt den kremete, salte fyllet. Server den som en lett middag med salat, eller som en del av et større gresk måltid. Denne oppskriften er enkel, rask og krever få ingredienser.

Middag
-traditional-greek-beef-stew--stifado--in-a-rustic
Flag of GR

Stifado – gresk kjøttgryte med småløk og kanel

avatar
Markus Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
3:55 t
- (0)

En klassisk gresk kjøttgryte med mør oksebog eller høyrygg, tomater, rødvin og småløk. Retten får en dyp smak fra kanel og urter og kokes langsomt til kjøttet blir smeltende mørt.

Middag
greek-roasted-leg-of-lamb
Flag of GR

Gresk langtidsstekt lammelår med hvitløk og sitron

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
4:20 t
- (0)

Dette tradisjonelle greske lammelåret kombinerer hvitløk, sitron, olivenolje og friske urter som rosmarin og timian for en dyp og aromatisk smak. Kjøttet langtidsstekes på lav varme i flere timer, slik at det blir utrolig saftig og mørt, samtidig som overflaten får en sprø og gyllen skorpe. Serveres gjerne med ovnsbakte poteter, gresk salat og en kremet tzatziki. Rester smaker enda bedre dagen etter, og kan brukes i pita, salater eller varme gryteretter.

Middag
greek-lamb-souvlaki-skewers
Flag of GR

Gresk Lammesouvlaki

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
25 min
- (0)

Gresk lammesouvlaki er et symbol på gresk gatemat og sommerlige måltider. Kjøttet marineres i en blanding av olivenolje, sitron, hvitløk og aromatiske urter som oregano og rosmarin, før det tres på grillspyd og grilles til det er sprøtt utenpå og saftig inni. Serveres tradisjonelt med varme pitabrød, frisk salat og en kjølende tzatziki. Oppskriften er enkel å forberede, og mesteparten av arbeidet kan gjøres på forhånd ved å la kjøttet marinere lenge. Dette gir en intens smak og mørt kjøtt som smelter på tungen.

Siderett & tilbehør
greek-tzatziki
Flag of GR

Tzatziki

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
20 min
- (0)

Tzatziki er en frisk og kremet dressing som stammer fra Hellas, men som også er populær i Tyrkia og resten av Middelhavet. Den lages av revet agurk som blandes med gresk yoghurt, hvitløk og litt syrlighet fra eddik. Resultatet er en dip med balansert friskhet og kremet konsistens, som passer utmerket til alt fra grillet kjøtt og fisk til pitabrød, salater og grønnsaker. Med få ingredienser og enkel fremgangsmåte er dette en oppskrift som alle kan få til på under 20 minutter.

Middag
authentic-greek-horiatiki-salad-in-a-rustic-cerami
Flag of GR

Gresk salat (Horiatiki)

avatar
Eli Marianne Huseby
Difficulty: Easy (1 of 3)
15 min
- (0)

Den autentiske greske salaten, kjent som horiatiki, er et symbol på enkelhet og rene smaker. Friske tomater, sprø agurk, grønn paprika, milde rødløksringer og salte kalamataoliven kombineres med smuldret fetaost og en raus skvett olivenolje. Denne salaten inneholder ingen salatblader, kun klassiske middelhavsgrønnsaker med et dryss oregano og et hint av syre fra rødvinseddik. Resultatet er en frisk og smakfull salat som passer perfekt som tilbehør til grillet kjøtt, fisk eller gyros.

Ingen flere oppskrifter