avatar
Julie Dahl@juliedahl
Kokk

Kreativ matentusiast som elsker å utvikle nye oppskrifter.

0
Kommentarer
0
Likte oppskrifter
16
Oppskrifter
Middag
Recipe image
Flag of NO

Grønnsaksvafler

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Easy (1 of 3)
40 min
3.3 (8)

Sprø og sunne vafler laget av grønnsaker. Røren kan lages klar på forhånd, slik at barna kan steke seg grønnsaksvafler etter skolen. Passer også som tilbehør til middag, på tur, til tapas eller til pølser.

Siderett & tilbehør
Recipe image
Flag of MX

Mango- og Tomatsalsa

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Easy (1 of 3)
20 min
3.2 (6)

En frisk og smaksrik salsa som løfter enhver taco, tortilla eller TexMex-middag. Lag den selv for ekstra god smak og sunnere måltid.

Middag
Flag of NOFlag of MX

Norsk Taco

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Easy (1 of 3)
2 t
2.7 (11)

Lag en familiens favoritt: klassiske Tex-Mex tacos med sprø skjell og saftig, krydret kjøttdeig.

Brød
moroccan-round-flatbread
Flag of MA

Marokkansk brytebrød

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:40 t
- (0)

I Marokko er brød en selvsagt del av nesten alle måltider. Dette brytebrødet lages med en kombinasjon av hvetemel og semulegryn, som gir en lett kornete tekstur og rik smak. Brødet formes flatt og rundt, prikkes med gaffel, og stekes til det blir gyllent og sprøtt på utsiden, men mykt og luftig inni. Du kan variere størrelsen på brødene, alt etter om du ønsker store som kan brytes i biter, eller små som kan fylles som pitabrød.

Middag
moroccan-chicken-tagine
Flag of MA

Tagine med kylling og sitron

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Medium (2 of 3)
1 t
- (0)

Denne marokkanske taginen er et perfekt eksempel på hvor godt smakene fra sitron, løk, krydder og kylling harmonerer. Retten tilberedes langsomt, slik at kjøttet blir mørt og saftig mens løk og sitron utvikler en rik, aromatisk saus. Rosiner tilfører sødme, mens oliven og frisk koriander gir dybde og friskhet. Serveres gjerne med couscous, ris eller brød, og blir fort en rett du vil vende tilbake til gang på gang.

Salat
moroccan-zaalouk-salad
Flag of MA

Zaalouk (marokkansk auberginesalat)

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Easy (1 of 3)
30 min
- (0)

Zaalouk er en klassisk marokkansk auberginesalat som kombinerer myk aubergine, modne tomater og aromatiske krydder som spisskummen, paprika og chili. Retten får friskhet fra koriander, persille og sitronsaft, mens olivenolje gir en rund og fyldig smak. Den kan serveres på flere måter: som dip sammen med brød, som en lun salat til grillet kjøtt eller fisk, eller som en lett vegetarrett alene. Ved å mose blandingen eller kjøre den i blender, blir den til en kremet dip. Serveres ofte med nystekte pitabrød eller annet godt brød.

Brød
traditional-moroccan-msemen-flatbreads
Flag of MA

Msemen (marokkanske pannekaker)

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Easy (1 of 3)
1 t
- (0)

Msemen, også kalt rghaif, er en tradisjonell marokkansk pannekake som minner om en blanding av lefse og flatbrød. Den lages av en deig basert på hvetemel og semulegryn, som eltes, brettes i firkanter og stekes til de blir gyldne og lagvis sprø på utsiden, men myke inni. Pannekakene serveres ofte varme med honning og myntete, men kan også fylles med salt pålegg eller brukes som tilbehør til supper og gryter. Denne oppskriften gir ca. 8 pannekaker og passer godt både hjemme og som turmat.

Middag
moroccan-harira-soup-with-tomato
Flag of MA

Marokkansk Harira

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Medium (2 of 3)
2:15 t
- (0)

Harira er en klassisk suppe fra Marokko med en varm, litt silkemyk konsistens takket være en tykkeblanding (tedouira). Den kombinerer tomater, linser, kikerter, løk og et balansert kryddersett (ingefær, pepper, kanel, gurkemeie). Urter som persille og koriander tilfører friskhet, og en valgfri klatt smør eller smen gir en dypere smak. Suppen kan serveres som første rett eller som hovedrett sammen med brød eller dadler. Den egner seg godt til å lages i større porsjoner og eventuelt fryses (uten ris/vermicelli).

Middag
moroccan-lamb-couscous-tfaya
Flag of MA

Marokkansk couscous tfaya med lam

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Medium (2 of 3)
2:25 t
- (0)

Denne enkle hverdagsversjonen av couscous tfaya gjør det lett å gjenskape en marokkansk festrett på et norsk kjøkken. Saftig lammekjøtt småkokes i krydret kraft med kanel, ingefær, safran og ras el hanout. Samtidig lages en fyldig topping av karamelliserte løk og rosiner, kjent som tfaya. Ferdig couscous trekkes i kraften, og retten toppes med sprø mandler og hardkokte egg. En rett som både er fyldig, sødmefull og krydret – perfekt når du vil servere noe annerledes, men med råvarer du får tak i på nærbutikken.