Utforsk oppskrifter

Tagg: tradisjonsmat
Anbefalt
Middag
kremet_viltgryte_elg
Flag of NO

Kremet Viltgryte med Elg & rotgrønnsaker

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
45 min
5.0 (5)

Oppskriften er delt med tillatelse fra Veronica Lauritsen – sjekk ut flere av hennes retter på Instagram @mat.medsmak. En fyldig og smakfull elggryte med rotgrønnsaker, kremfløte, rømme og et hint av ripsgele og brunost. Serveres med potetmos og tyttebær – en ekte norsk viltklassiker som både varmer og metter.

Siderett
creamed-cabbage-3
Flag of NO

Kålstuing

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
30 min
- (0)

Kålstuing er en ekte norsk klassiker som passer perfekt til kjøttkaker i brun saus. Den er også deilig til tradisjonsretter som sosekjøtt, fiskekaker, spekemat, lever og sild, samt til pølseretter.

Middag
flesk
Flag of NO

Flesk og duppe med kålrotstappe

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Medium (2 of 3)
50 min
- (0)

En klassisk norsk rett med sprøstekt sideflesk, hvit saus og kålrotstappe.

Middag
hildur_1
Flag of NO

Ovnsomelett med kål og flesk (Hildurmat)

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:05 t
- (0)

En tradisjonell rett fra 1960-tallet, kjent som “Hildurmat” etter Hildur fra Lom. Retten ble først delt i lokalavisa Dølen og har vært populær som enkel, mettende hverdagsmat. Laget i langpanne eller ildfast form med kål, gulrøtter, flesk og eggestuing. Serveres gjerne med kokte poteter, tyttebær og smeltet smør.

Ingen flere oppskrifter