
Kremet Viltgryte med Elg & rotgrønnsaker
Oppskriften er delt med tillatelse fra Veronica Lauritsen – sjekk ut flere av hennes retter på Instagram @mat.medsmak. En fyldig og smakfull elggryte med rotgrønnsaker, kremfløte, rømme og et hint av ripsgele og brunost. Serveres med potetmos og tyttebær – en ekte norsk viltklassiker som både varmer og metter.

Kålstuing
Kålstuing er en ekte norsk klassiker som passer perfekt til kjøttkaker i brun saus. Den er også deilig til tradisjonsretter som sosekjøtt, fiskekaker, spekemat, lever og sild, samt til pølseretter.

Flesk og duppe med kålrotstappe

En klassisk norsk rett med sprøstekt sideflesk, hvit saus og kålrotstappe.

Ovnsomelett med kål og flesk (Hildurmat)
En tradisjonell rett fra 1960-tallet, kjent som “Hildurmat” etter Hildur fra Lom. Retten ble først delt i lokalavisa Dølen og har vært populær som enkel, mettende hverdagsmat. Laget i langpanne eller ildfast form med kål, gulrøtter, flesk og eggestuing. Serveres gjerne med kokte poteter, tyttebær og smeltet smør.