Utforsk oppskrifter

Tagg: poteter
Siderett & tilbehør
golden-french-pommes-dauphine
Flag of FR

Pommes Dauphine – Franske potetboller med choux-deig

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:05 t
5.0 (1)

Pommes Dauphine er en klassisk fransk rett der silkemyk potetmos blandes med luftig choux-deig før den friteres til små, gyldne potetboller. Resultatet er en perfekt kombinasjon av sprø utside og lett, luftig innside. Retten oppsto på 1800-tallet i Frankrike og ble tradisjonelt servert sammen med stekt kjøtt eller vilt. Trikset for å få dem perfekte er å bruke melne poteter, lage en stabil choux-deig og fritere ved jevn temperatur. Denne oppskriften gir et moderne, presist resultat som er enkelt å lykkes med – og som smaker luksuriøst uansett anledning.

Siderett & tilbehør
Recipe image
Flag of MX

Meksikansk Salsa

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Easy (1 of 3)
1 t
1.0 (1)

En herlig salsa av friske tomater og røkt chili som perfekt tilbehør til sommerens grillmåltider, eller gi fredagstacoen løft til et nytt nivå.

Middag
traditional-danish-christmas-duck--crispy-golden-s
Flag of DK

Dansk juleand med brunede poteter og brun saus

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Medium (2 of 3)
4 t
- (0)

En helsprø og saftig dansk juleand fylt med epler og svisker, servert med brunede poteter, rødkål og en kraftig brun saus. Dette er en tradisjonell dansk julemiddag med rike smaker, sødme fra karamelliserte poteter og en dypt aromatisk saus basert på andekraft. Perfekt til juleaften eller en festlig vintermiddag. Oppskriften er laget for å være gjennomførbar hjemme uten stress, med tydelige steg og klassisk dansk smak.

Siderett & tilbehør
hasselback-potatoes
Flag of SE

Hasselbackpoteter

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Medium (2 of 3)
55 min
- (0)

Hasselbackpoteter er en klassisk måte å løfte poteter fra hverdagslige til festlige. De skjæres i tynne skiver nesten helt igjennom, slik at de får en sprø overflate og samtidig holder seg myke inni. Perfekt som tilbehør til stekt kjøtt, fisk eller en vegetarrett.

Middag
fondant-potatoes
Flag of FR

Gyldne fondantpoteter med sprø skorpe og myk kjerne

avatar
Magnus Lie
Difficulty: Medium (2 of 3)
35 min
- (0)

Fondantpoteter er den franske måten å gjøre poteter til ren luksus på. Først stekes de gyldne i smør, så bakes de ferdig i buljong med hvitløk og timian. Resultatet er sprø utside, smørmør kjerne og en aroma som løfter ethvert måltid – perfekt til kjøtt, fisk eller vegetarretter med saus. Denne oppskriften gir jevnt stekte, smakfulle poteter som både ser og smaker som de kommer rett fra et restaurantkjøkken.

Ingen flere oppskrifter