
Flan Pâtissier (Parisien)
En ekte fransk institusjon, flan pâtissier – eller flan parisien – er en av de store barndomsgledene mine. I dag deler jeg oppskriften til min normanniske mamma, den som fikk smaksløkene mine til å danse da jeg var liten. De siste årene har flanen fått et skikkelig comeback i Paris: konditorene lager den i alle slags smaker og konkurrerer om å være mest kreative. Men her blir det ingen dilldall – jeg gir deg den klassiske, den originale, den uforglemmelige… med vanilje!

Sjokoladenøtter

Sprø valnøtter trukket i mørk sjokolade og krydret med chili, maldonsalt eller appelsinskall. Perfekt som konfekt, snacks eller til pynt på dessert.

Bakemester Harepus Pepperkaker

En klassisk pepperkakeoppskrift inspirert av Bakemester Harepus – perfekt for julestemning og hyggelig baking.
Sjokoladebrownies

Myke og seige brownies med rik sjokoladesmak.

Hjemmelaget rømmegrøt

Kremet og tradisjonsrik rømmegrøt med smørøy og kanel.
Mango lassi a la Edvard
En fyldig, smakfull drikk eller dessert med opprinnelse i India.

Smuldrepai med fersken
En smuldrepai med søte, saftige fersken og sprø topping av havre, smør og brunt sukker. Pecan-nøtter gir ekstra crunch, og serverer du den med vaniljeis får du en perfekt kontrast mellom varmt og kaldt.

Sjokoladeboller med apelsinkrokant
Disse sjokoladebollene er en luksuriøs variant av klassiske havreboller, med ekstra smak fra kaffe, O’boy og sprø biter av Marabou Apelsinkrokant. Perfekt til kaffekosen eller når du bare vil ha noe søtt og digg.

Oldemors pannekaker
Tynne, delikate pannekaker laget med fløtemelk og servert med bringebærsyltetøy, pisket krem og hakkede mandler. Perfekt til dessert eller kaffekosen.

Hjemmelaget sjokolade (med karamell og peanøtter)
En skikkelig digg og mektig sjokoladekonfekt med peanøtter, seig karamell og sprø sjokoladetopping. Perfekt som helgekos eller til å servere på et kakebord. Oppskriften minner om Snickers, men er enda mer hjemmelaget og god.