Utforsk oppskrifter

Tagg: hvitløk
Pålegg
IMG_9865
Flag of NOFlag of FR

Hvitløkssmør

avatar
Nate
Difficulty: Easy (1 of 3)
2:15 t
5.0 (2)

Deilig hvitløkssmør som er superenkel å lage.

Saus & dressinger
creamy-homemade-garlic-aioli-made-with-an-immersio

Enkel Hjemmelaget Hvitløkaioli med Stavmikser

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
12 min
- (0)

Dette er en rask og stabil metode for å lage ekte hvitløkaioli helt fra bunnen av. Stavmikseren gjør emulsjonen nesten idiotsikker: alle ingrediensene går i beholderen samtidig, og aiolien setter seg på få sekunder når du løfter stavmikseren sakte oppover. Resultatet blir tykt, glatt og kraftig på smak, akkurat slik aioli skal være. Perfekt til fries, fisk, skalldyr, burgere og grillmat.

Saus & dressinger
rustic-spanish-alioli-in-a-small-ceramic-bowl--cre
Flag of ES

Spansk Alioli (Hjemmelaget hvitløksmajones)

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
5 min
- (0)

Dette er en klassisk, kremet spansk alioli slik den lages i mange hjem langs Middelhavskysten. Sausen bygger på rå hvitløk, eggeplomme og god olivenolje. Resultatet er en fyldig, kraftig hvitløkssaus som passer til alt fra patatas bravas til grillet fisk. Oppskriften gir en stabil emulgering og tar bare noen få minutter å lage.

Saus & dressinger
Skordalia
Flag of GR

Skordalia – Gresk potet- og hvitløksdip

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
25 min
- (0)

Skordalia er en klassisk gresk dip laget av poteter, hvitløk, nøtter og en solid mengde god olivenolje. Resultatet er en kremet, fyldig og skarp dip med tydelig sitronpreg og en silkemyk konsistens. Denne versjonen bruker mandler og frisk sitronsaft for ekstra smak og fylde. Serveres romtemperert eller avkjølt, gjerne som mezze sammen med fisk, grønnsaker eller grillmat. Smaken blir enda bedre etter litt hviletid.

Saus & dressinger
creamy-homemade-aioli-in-a-small-rustic-bowl--smoo
Flag of FR

Hjemmelaget hurtig-aioli

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
15 min
- (0)

Dette er en rask og enkel aioli som gir deg kremet, syrlig og tydelig hvitløksmak uten å rote med rå egge-emulsjoner. Her bruker du ferdig majones som base og lar sitronsaften trekke smak fra fersk hvitløk før du blander alt sammen. Resultatet blir en jevn, glatt aioli som fungerer perfekt som dipp, på burgere, til pommes frites eller som saus til alt fra grønnsaker til sjømat. Oppskriften krever få ingredienser og minimal innsats, men smaken sitter som en ekte aioli.

Ingen flere oppskrifter