Utforsk oppskrifter

Tagg: brød
Brød
sigrun_brod
Flag of NO

Sigrun-brød

avatar
Henrik Aas
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:20 t
5.0 (2)

Et mykt og mildt hverdagsbrød med god holdbarhet og fin, saftig krumme. Oppskriften gir tre store brød som passer like godt i matpakken som til frokost og kveldsmat. Brødene får en balansert smak av havre og grov melblanding, mens litt olje og sirup gir god saftighet og et mykt smulebilde. Deigen er enkel å jobbe med, hever godt og gir et stabilt resultat hver gang.

Brød
brod2
Flag of NO

Halvgrovt Havrebrød

avatar
Henrik Aas
Difficulty: Easy (1 of 3)
3 t
- (0)

Dette er et mykt og saftig hverdagsbrød laget på en blanding av havregryn, hvetemel og grovmel. Brødet får god smak og bedre holdbarhet ved å la havreblandingen svelle før deigen eltes. Oppskriften gir et luftig, mildt og barnevennlig brød som passer like godt til frokost som til matpakka. Deigen er lett å jobbe med og hever godt i former. Når brødene stekes med litt vannsprut i ovnen, får de en fin skorpe uten å bli harde.

Brød
ambrosiabrod
Flag of NO

Ambrosiabrød (Stavangerbrød)

avatar
Henrik Aas
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:40 t
- (0)

Ambrosiabrød, ofte kalt Stavangerbrød i Rogaland, er myke, saftige og søte hvetebrød fulle av svulmende rosiner. De minner om julekake, men er mindre, rundere og enda mer myke. Hemmeligheten ligger i å trekke rosinene i varm melk med smør og sukker, som gjør dem plumpet og søte før deigen settes. Brødene holder seg myke lenge og fryser svært godt. Dette er klassisk norsk gjærbakst på sitt beste.

Bakverk
tekaker
Flag of SE

Tekaker

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Medium (2 of 3)
28 min
- (0)

Luftige og myke tekaker som smaker fantastisk med smør, ost og marmelade. Perfekte til frokost eller kveldsmat.

Brød
kongeloff
Flag of NO

Kongeloff

avatar
Henrik Aas
Difficulty: Easy (1 of 3)
55 min
- (0)

En klassisk loff med kongelig historie. Denne luftig gyldne loffen skal etter sigende ha blitt servert til kongefamilien i flere tiår. Den har en myk, lett søtlig smak og en tynn, sprø skorpe – perfekt til frokost, lunsj eller som tilbehør til middag. Loffen egner seg utmerket til smørbrød, toast eller til suppe, og holder seg saftig i flere dager.

Brød
karvebrod
Flag of NO

Gammeldags karvebrød

avatar
Henrik Aas
Difficulty: Medium (2 of 3)
1:10 t
- (0)

Dette er myke og smakfulle brød med klassisk karve og mild sødme fra sirup. Brødene får en jevn, bronsefarget skorpe og en saftig krumme som holder seg fersk lenge. Oppskriften gir fire store brød og er laget for å være enkel å følge, med tydelige steg og full kontroll på elting, heving og steking. Perfekt som hverdagsbrød eller til tradisjonelle pålegg.

Brød
Generated Image November 07, 2025 - 5_43PM
Flag of DK

Super Seed Rugbrød

avatar
Magnus Lie
Difficulty: Medium (2 of 3)
1:30 t
- (0)

Inspirert av boken “Bread” av Richard Hart & Laurie Woolever. Et mørkt og karakterfullt rugbrød med sprø skorpe og saftig, tett krumme. Brødet henter inspirasjon fra Richard Hart, tidligere baker ved Tartine og grunnlegger av Hart Bageri i København. Dette er et brød som kombinerer nordisk rugtradisjon med internasjonal surdeigsbaking. Frøene gir nøtteaktig aroma, mens mørkt malt, øl og miso tilfører dyp smak og lett bitterhet. Resultatet er et brød med intens karakter og rik, kompleks smak – perfekt til ost, smør eller som base for smørbrød.

Kake
OIP
Flag of NO

Saftig bananbrød

avatar
Anne Olsen
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:10 t
- (0)

Et enkelt og saftig brød med moden banansødme.

Brød
brod

Hjemmebakt brød

avatar
Thomas Haugen
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:04 t
- (0)

Et enkelt og luftig hjemmebakt brød som alle kan få til. Brødet trenger få ingredienser og kan varieres med ulike typer mel eller smakstilsetninger.

Ingen flere oppskrifter