Utforsk oppskrifter

Tagg: svin
Middag
ciderstekt-ribbe

Ciderstekt svineribbe med epler og fennikel

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
10:50 t
- (0)

Dette er en saftig og smakspakket ribberett med sprø svor og skikkelig vinterpreg. Kombinasjonen av syrlig eplecider, aromatisk fennikel og grønne epler gir en balansert og fyldig smak som passer både på helgemenyen og som et alternativ til tradisjonell juleribbe. Oppskriften krever litt forberedelse for å få perfekt svor, men selve tilberedningen er rett frem. Eplene og fennikelen trekker smak fra kraften som ribben stekes i og blir et naturlig tilbehør uten behov for mer dill. Dette er ribbe slik den bør være: sprø utenpå og mør inni.

Middag
589901999_26222678183988812_2618684107268125818_n
Flag of NO

Hjemmelagde julepølser

avatar
Henrik Aas
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:10 t
- (0)

Dette er klassiske norske julepølser laget fra bunnen av med saftig svinekjøtt, løk og den tradisjonelle krydderblandingen som gir den karakteristiske julesmaken. Oppskriften gir faste, saftige pølser med ren smak og god bindeevne. Alt arbeidet gjøres kaldt for å unngå at farsen skiller seg. Pølsene stoppes i naturtarm og blir klare til koking, damping eller steking når julen nærmer seg.

Middag
porkchopswithapples
Flag of US

Svinekjøtt med epler og bacon

avatar
Anne Olsen
Difficulty: Medium (2 of 3)
40 min
- (0)

Møre svinekoteletter servert med søte epler, sprøstekt bacon og en smørbasert saus.

Middag
20250909_2300
Flag of NO

Beito-gryte

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
40 min
- (0)

En fyldig og smakfull gryte med svinefilet, sopp, krydder og en fløyelsmyk saus med fløte og ripsgele. Perfekt med kokte poteter og grønnsaker til. Delt av Astrid Høiberg

Pålegg
sylte
Flag of NO

Sylte av røkte knoker

avatar
Camilla Berg
Difficulty: Easy (1 of 3)
2:30 t
- (0)

Sylte laget av røkte svineknoker gir et pålegg med rik smak og nydelig konsistens. Perfekt på brødskiva med sennep eller som en del av et tradisjonelt koldtbord. Denne varianten er enkel å lage hjemme – kjøttet kokes mørt, plukkes og presses i form.

Pålegg
hodesylte
Flag of NO

Hjemmelaget hodesylte til julefrokosten

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Medium (2 of 3)
11:30 t
- (0)

Hodesylte er et klassisk norsk julepålegg laget av svinehode og bog som kokes mørt, skjæres i tynne skiver og pakkes tett i et klede med krydder og gelatin. Resultatet blir en fast, aromatisk sylte som skjæres i skiver og serveres på grovt brød med sennep eller rødbeter. Dette er tradisjonsmat på sitt mest kompromissløse, og smaken er langt bedre enn alt du får kjøpt ferdig.

Ingen flere oppskrifter