Utforsk oppskrifter

Tagg: norsk tradisjonsmat
Middag
chicken-fricassee
Flag of NO

Hjemmelaget hønsefrikassé

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Medium (2 of 3)
3:20 t
- (0)

Hønsefrikassé er en tidløs rett i norsk husmannskost – mild, kremet og full av smak. Langtidskokt høne gir en kraft som bygger grunnlaget for en silkemyk saus med rotgrønnsaker og fløte. Retten serveres tradisjonelt med kokte poteter og et dryss frisk persille. Om du ikke får tak i høne, kan du bruke kylling eller lam for en vri.

Kake
norwegian-flat-cakes
Flag of NO

Krådekake

avatar
Camilla Berg
Difficulty: Medium (2 of 3)
1 t
- (0)

Krådekake er en gammel tradisjonskake som minner om lapper eller sveler, men er rikere både i smak og konsistens. Deigen lages med kulturmelk, natron, sukker og en kombinasjon av margarin og smør som gir en ekstra saftig og aromatisk kake. De stekes som store, flate leiver på takke eller i en tørr stekepanne, der de hever seg og får en gyllen, lett sprø overflate med myk kjerne. Resultatet er en kake som passer perfekt til kaffebordet, gjerne med smør og brunost, eller bare som den er.

Middag
vegetable-soup-with-diced-root
Flag of NO

Varmende høstsuppe med rotgrønnsaker og kjøttpølse

avatar
Camilla Berg
Difficulty: Easy (1 of 3)
1 t
- (0)

Dette er en tradisjonsrik suppe som kombinerer høstens rotgrønnsaker med magre kjøttpølser. Den er både enkel å lage og næringsrik. Suppen blir enda bedre når den får stå en dag i kjøleskapet, og eventuelle rester egner seg godt til både lunsj og frysing. Server den med flatbrød og dryss av frisk bladpersille. Hvis du lar den koke lenger, tykner den naturlig og blir mer som en lapskaus – to retter i én!

Siderett & tilbehør
agurksalat
Flag of NO

Agurksalat

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
10 min
- (0)

Agurksalat er en enkel, men uunnværlig klassiker i norsk tradisjonsmat. Den lages ved å legge tynne skiver av agurk i en lake av eddik, sukker, vann og salt. Resultatet blir sprø, syrlige skiver som balanserer fete og kraftige retter, for eksempel stekt laks, kjøttkaker eller svinestek. Denne oppskriften gir en ren og frisk smak som er ferdig på få minutter.

Ingen flere oppskrifter