Utforsk oppskrifter

Tagg: eple
Middag
ciderstekt-ribbe

Ciderstekt svineribbe med epler og fennikel

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
10:50 t
- (0)

Dette er en saftig og smakspakket ribberett med sprø svor og skikkelig vinterpreg. Kombinasjonen av syrlig eplecider, aromatisk fennikel og grønne epler gir en balansert og fyldig smak som passer både på helgemenyen og som et alternativ til tradisjonell juleribbe. Oppskriften krever litt forberedelse for å få perfekt svor, men selve tilberedningen er rett frem. Eplene og fennikelen trekker smak fra kraften som ribben stekes i og blir et naturlig tilbehør uten behov for mer dill. Dette er ribbe slik den bør være: sprø utenpå og mør inni.

Saus & dressinger
a-jar-of-homemade-curry-mayonnaise
Flag of NO

Karrimajones med eple og ristede krydder

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
12 min
- (0)

Dette er ikke den vanlige karrimajonesen du finner på ferdigsmurte baguetter. Her ristes karrien lett i olje for å slippe løs den dype, varme aromaen før den røres inn i majonesen. Friskt revet eple og en anelse ingefær gir friskhet og liv, mens honning og sitronsaft balanserer det hele. Resultatet er en dressing med ekte håndverkspreg – fyldig, frisk og litt frekk.

Pålegg
apple-jam-with-cinnamon-and-vanilla
Flag of NO

Hjemmelaget Eplesyltetøy med kanel og vanilje

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
35 min
- (0)

Eplesyltetøy med kanel og vanilje er en variant av det klassiske eplesyltetøyet som gir ekstra varme og dybde i smaken. Kanelen tilfører krydderpreg, mens vaniljen gjør syltetøyet rundere og mer aromatisk. Sitronen gir friskhet, balanserer sødmen og hindrer eplene i å bli brune. Dette syltetøyet er et ypperlig valg både til frokost, gjærbakst og som tilbehør til desserter. Oppskriften gir omtrent 4 glass à 3 dl.

Pålegg
a-rustic-glass-jar
Flag of NO

Syltetøy av rognebær

avatar
Camilla Berg
Difficulty: Easy (1 of 3)
55 min
- (0)

Et søtsyrlig og fargerikt syltetøy laget av rognebær, gulrot og eple. Perfekt til ost, vilt eller som et spennende tilbehør på brødskiva. Oppskriften gir ca. 4 glass à 3 dl

Bakverk
Giffelboller1
Flag of SE

Giffelboller med eple- og mandelfyll

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
55 min
- (0)

Myke og luftige giffelboller fylt med eplekompott, mandelmasse og krydder. Perfekt til kaffekosen eller som en ekstra godbit i helgen.

Salat
classic-waldorf-salad
Flag of NO

Waldorfsalat

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
15 min
- (0)

Waldorfsalat er en tidløs klassiker i norsk festmat, ofte brukt som tilbehør til kalkun, ribbe eller som en del av buffet. Den kombinerer sprø epler, syrlige druer, saftig ananas og kraftige valnøtter med en kremet dressing av pisket fløte, majones og sennep. Her får du en balansert versjon med presise mengder, trinnvis fremgang og pynt som gir både smak og struktur.

Ingen flere oppskrifter