Utforsk oppskrifter

Tagg: boller
Bakverk
lussekatter
Flag of NO

Lussekatter

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
30 min
- (0)

De klassiske, gyldne lussekattene er en selvfølge på Luciadagen 13. desember – og for mange et sikkert tegn på at julen nærmer seg. Disse safran- eller gurkemeiefargede bollene har en myk og luftig konsistens, mild sødme og et hint av krydder. Denne varianten er laget med gurkemeie i stedet for safran, som gir den karakteristiske gule fargen uten at smaken dominerer. Perfekte til kaffe, kakao eller et glass melk.

Bakverk
vulkanboller
Flag of NO

Vulkanboller

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Medium (2 of 3)
35 min
- (0)

Myke, luftige boller med et “krater” av smeltet smør, sukker og kanel som renner utover under steking. Midt i det varme hullet fylles de med tykk, hjemmelaget vaniljekrem – en uimotståelig kombinasjon av søtt, kremete og luftig. Disse bollene gjør garantert inntrykk, både på smak og utseende.

Bakverk
soft--fluffy-raisin-buns-made-with-the-tangzhong-m
Flag of NO

Saftige rosinboller med tangzhong

avatar
Henrik Aas
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:05 t
- (0)

Disse rosinbollene bruker tangzhong-metoden for å holde baksten ekstra saftig i flere dager. Metoden går ut på å varme en liten mengde mel og melk til en jevning som binder væsken bedre i deigen. Resultatet er myke, luftige boller som holder seg ferske mye lenger enn vanlig gjærbakst. Rosinene bløtlegges først i kokende vann for å bli ekstra myke, og deigen eltes lenge for å utvikle god elastisitet. Dette er boller som både lukter og smaker som et ekte helgekjøkken.

Bakverk
juleknute
Flag of NO

Juleknuter med Pepperkakekrydder – Saftige Boller til Jul

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Medium (2 of 3)
45 min
- (0)

Dette er luftige, saftige gjærboller fylt med smør, sukker, nøtter og klassiske julekrydder. De minner om kanelknuter, men smaken er tydelig inspirert av pepperkaker. Deigen er rik på smør og egg, og får en mild sødme som balanserer krydderfyllet. Juleknuter er perfekt til adventshelger, julefrokost eller som spiselig gave. De fryser godt og kan enkelt varmes opp igjen.

Bakverk
skolebrod
Flag of NO

Ekstra myke skolebrød med vaniljekrem og fargerikt strøssel

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Medium (2 of 3)
42 min
- (0)

Dette er luftige og ekstra myke skolebrød laget med en søt gjærdeig som gir perfekt konsistens og smak. Hver bolle fylles med fløyelsmyk vaniljekrem, toppes med melisglasur og pyntes med kokos eller fargerikt kakestrøssel. Perfekt til skoleavslutninger, bursdager eller som en hyggelig helgebakst. Disse skolebrødene holder seg myke i flere dager og kan fryses uten glasur.

Ingen flere oppskrifter