
Nøtteblanding med honning og salt
En knasende og søt nøtteblanding med honning og maldonsalt. Perfekt som topping til salat, yoghurt, dessert eller som snacks.

Tyrkiske Egg (Çılbır) med Krydret Smør og Yoghurtsaus
Dette er en av de mest smakfulle eggrettene du kan lage til frokost eller brunch. Myk yoghurt med hvitløk og dill danner en frisk base, mens de varme posjerte eggene gir fylde. Over det hele helles smeltet smør rørt ut med krydret paprika og chili, som gir en dyp og aromatisk varme. Server med godt brød som kan trekke opp alt av saus og smør. En enkel rett, men smaken er imponerende.

Kolokithopita - Gresk squashpai med feta, yoghurt og filodeig
Kolokithopita betyr squashpai på gresk. Fyllet lages av godt avrent revet squash som blandes med feta, gresk yoghurt, egg, urter og brødsmuler for å binde og holde paien saftig uten å bli bløt. Filodeigen pensles med olivenolje mellom lagene for å bli sprø i ovnen. Sesam på toppen gir en klassisk nøttepreg. Denne varianten bruker butikkjøpt filodeig for enkelhet, men gir fortsatt ekte taverna-følelse. Server lun eller romtemperert med gresk salat og tzatziki.

Lammekorma - Lamb Korma
Lammekorma er en klassisk indisk gryterett kjent for sin balanserte kombinasjon av krydder og mild kremet saus. Denne varianten bruker yoghurt som base, som gir retten en frisk og rik smak samtidig som kjøttet blir ekstra mørt under kokingen. Krydder som kanel, spisskummen og muskat gir en dyp aroma, mens chili setter et lite sting. Retten tilberedes i én gryte, men kan også lages i ovn for en enda mer langsom tilberedning. Serveres best med basmatiris eller naan for å suge opp den deilige sausen.