Utforsk oppskrifter

Tagg: surdeigsbrød
Brød
surdeigsbrod_begynner
Flag of NO

Perfekt surdeigsbrød for nybegynnere

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
13:40 t
- (0)

Dette er et ukomplisert surdeigsbrød som gir et luftig, smakfullt og sprøtt resultat uten at du trenger å strekke og brette deigen. Metoden er tilgivende, brødet kan bakes samme dag, og det krever lite arbeidstid. Deigen får først en lun heving i hevekurv og deretter en kald periode som gjør den enklere å håndtere og gir bedre skorpe. Oppskriften passer for alle som vil lykkes med surdeigsbrød uten stress og avanserte teknikker.

Brød
bread3
Flag of NO

Fint surdeigsbrød

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Medium (2 of 3)
1:20 t
- (0)

Et klassisk fint surdeigsbrød med sprø skorpe, luftig krumme og mild syrlig smak. Dette brødet krever tålmodighet, men belønningen er et håndverksbrød med perfekt tekstur og aroma. Oppskriften bruker både siktet hvetemel og litt sammalt hvetemel for ekstra smak og struktur. Hele prosessen tar 1–2 dager fra du mater starteren til du tar ut det ferdig stekte brødet – men mesteparten av tiden går til heving og modning.

Brød
Generated Image November 07, 2025 - 5_43PM
Flag of DK

Super Seed Rugbrød

avatar
Magnus Lie
Difficulty: Medium (2 of 3)
1:30 t
- (0)

Inspirert av boken “Bread” av Richard Hart & Laurie Woolever. Et mørkt og karakterfullt rugbrød med sprø skorpe og saftig, tett krumme. Brødet henter inspirasjon fra Richard Hart, tidligere baker ved Tartine og grunnlegger av Hart Bageri i København. Dette er et brød som kombinerer nordisk rugtradisjon med internasjonal surdeigsbaking. Frøene gir nøtteaktig aroma, mens mørkt malt, øl og miso tilfører dyp smak og lett bitterhet. Resultatet er et brød med intens karakter og rik, kompleks smak – perfekt til ost, smør eller som base for smørbrød.

Frokost
a-golden-croque-madame-on-toasted-sourdough--toppe
Flag of FR

Croque Madame med Sprø Surdeigsbrød og Mornaysaus

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
25 min
- (0)

Croque Madame er den franske luksusversjonen av en varm ostesmørbrødklassiker. Her får du ristet surdeigsbrød med Dijon-sennep, tynne skiver skinke og rikelig med gruyere, toppet med en tykk og silkemyk mornaysaus og et nystekt speilegg. Dette gir en rik, sprø og saftig sandwich med perfekt balanse mellom salt, kremet og nøtteaktig ostesmak. Retten er rask å lage, men gir restaurantfølelse på under 30 minutter.

Ingen flere oppskrifter