Utforsk oppskrifter

Tagg: rosiner
Brød
julekake
Flag of NO

Saftig julekake (julebrød)

avatar
Henrik Aas
Difficulty: Easy (1 of 3)
1 t
- (0)

Dette er et mykt og saftig julebrød fylt med søte rosiner og mild kardemommesmak. Deigen eltes lenge for å få ordentlig glutennettverk, smøret eltes inn til slutt for maksimal luftighet, og brødene får god tid til å heve. Resultatet er lette, myke brød som holder seg saftige i flere dager. Perfekt med smør, brunost eller som del av julefrokosten.

Brød
ambrosiabrod
Flag of NO

Ambrosiabrød (Stavangerbrød)

avatar
Henrik Aas
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:40 t
- (0)

Ambrosiabrød, ofte kalt Stavangerbrød i Rogaland, er myke, saftige og søte hvetebrød fulle av svulmende rosiner. De minner om julekake, men er mindre, rundere og enda mer myke. Hemmeligheten ligger i å trekke rosinene i varm melk med smør og sukker, som gjør dem plumpet og søte før deigen settes. Brødene holder seg myke lenge og fryser svært godt. Dette er klassisk norsk gjærbakst på sitt beste.

Ingen flere oppskrifter