Utforsk oppskrifter

Tagg: gresk
Middag
greek-lamb-souvlaki-skewers
Flag of GR

Gresk Lammesouvlaki

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
25 min
4.5 (1)

Gresk lammesouvlaki er et symbol på gresk gatemat og sommerlige måltider. Kjøttet marineres i en blanding av olivenolje, sitron, hvitløk og aromatiske urter som oregano og rosmarin, før det tres på grillspyd og grilles til det er sprøtt utenpå og saftig inni. Serveres tradisjonelt med varme pitabrød, frisk salat og en kjølende tzatziki. Oppskriften er enkel å forberede, og mesteparten av arbeidet kan gjøres på forhånd ved å la kjøttet marinere lenge. Dette gir en intens smak og mørt kjøtt som smelter på tungen.

Middag
greek-moussaka
Flag of GR

Gresk moussaka med lam og kremet béchamel

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Medium (2 of 3)
1:40 t
- (0)

Moussaka er selve kongen av greske gryteretter - lagvis, rik og full av smak. I denne oppskriften kombineres saftig lammekjøttsaus med røde tomater, krydret med kanel, oregano og vin. Lagene av stekt aubergine og kokte poteter gir struktur, mens den luftige béchamelsausen med parmesan og et hint av muskat gir en luksuriøs avslutning. Server den rett fra ovnen med frisk salat og en klatt yoghurt.

Middag
traditional-greek-kleftiko-lamb-baked
Flag of GR

Kleftiko – Tyvens lam

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Medium (2 of 3)
4 t
- (0)

Kleftiko, som betyr "tyvens lam", er en klassisk gresk rett med røtter i opprøret mot det ottomanske styret. Sagn forteller at frihetskjempere bakte lam i jordgrop for å skjule lukten av matlaging. I dag lages retten i ovn, men prinsippet er det samme: lam og grønnsaker bakes langsomt, innpakket i papir, til kjøttet blir så mørt at det smelter på tungen. Denne oppskriften bruker smør eller olivenolje, vin, og tradisjonell kefalotyri eller annen hard saueost for en autentisk, fyldig smak.

Middag
lakseburger
Flag of NO

Lakseburger med tzatziki

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
15 min
- (0)

En rask og enkel fiskeburger med inspirasjon fra Hellas. Saftig lakseburger stekt i panne, servert i grove burgerbrød med kremet tzatziki, frisk ruccola og rødløk. Perfekt som en hverdagsmiddag for hele familien.

Ingen flere oppskrifter