Utforsk oppskrifter

Tagg: norsk julemat
Middag
Generated Image November 06, 2025 - 10_31PM
Flag of NO

Juletorsk med sandefjordsmør og persillegulrøtter

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Medium (2 of 3)
30 min
- (0)

For mange er det torsk, ikke ribbe, som hører julaften til. Denne klassiske juletorsken trekkes forsiktig i krydret vann og serveres med kremet sandefjordsmør, persilleduftende gulrøtter og mandelpoteter. En rett som lar de rene smakene av fersk torsk, smør og urter skinne uten jåleri. Enkel, men høytidelig — akkurat slik julemiddagen skal være.

Middag
medisterkaker_aage
Flag of NO

Hjemmelagde medisterkaker fra Åge

avatar
Edvard Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
30 min
- (0)

Dette er en klassisk, enkel oppskrift på saftige medisterkaker slik morfar Åge lager dem. Hemmeligheten ligger i å koke opp melk som får avkjøle seg før den røres inn i deigen – det gir en luftig og jevn konsistens. Potetmel binder deigen, mens godt brunet smør gir den perfekte stekeskorpen.

Middag
norwegian-christmas-pork-belly-roast
Flag of NO

Ribbe med øl og krydder

avatar
Camilla Berg
Difficulty: Easy (1 of 3)
4 t
- (0)

Ribbe er selve kongen på norske julebord, men her får den en ekstra vri. Ved å bruke mørkt juleøl og krydder i langpannen får du en kraftig, fyldig saus og et kjøtt som er både saftig og smakfullt. Svoren blir sprø som alltid – hemmeligheten ligger i riktig temperatur og litt tålmodighet.

Ingen flere oppskrifter