
Flesk og duppe med kålrotstappe

En klassisk norsk rett med sprøstekt sideflesk, hvit saus og kålrotstappe.

Ovnsomelett med kål og flesk (Hildurmat)
En tradisjonell rett fra 1960-tallet, kjent som “Hildurmat” etter Hildur fra Lom. Retten ble først delt i lokalavisa Dølen og har vært populær som enkel, mettende hverdagsmat. Laget i langpanne eller ildfast form med kål, gulrøtter, flesk og eggestuing. Serveres gjerne med kokte poteter, tyttebær og smeltet smør.

Flesk med løk, ris og rå eggeplomme
Denne retten kombinerer norske råvarer som flesk og løk med japanske teknikker og ingredienser som koshihikari-ris, soyasaus og rå eggeplomme. Resultatet er en balansert rett med sødme fra karamellisert løk, salt og sprøhet fra flesket, friskhet fra ingefær og fylde fra eggeplommen. Perfekt som en robust middag eller en helgerett for deg som vil prøve noe nytt.