
Stifado – gresk kjøttgryte med småløk og kanel
En klassisk gresk kjøttgryte med mør oksebog eller høyrygg, tomater, rødvin og småløk. Retten får en dyp smak fra kanel og urter og kokes langsomt til kjøttet blir smeltende mørt.

Senegalsk maafe med peanøtt og okse
Maafe er en klassisk vestafrikansk gryte rett fra det senegalesiske kjøkkenet. Den kjennetegnes av mørt kjøtt som småkoker i en fyldig saus av peanøttsmør, tomat og aromatiske krydder. Resultatet er en kremet, varmende og smakspakket middag som passer like godt til hverdags som til gjester. Retten lages i én gryte og krever få ingredienser, men smaken er dyp, balansert og umulig å glemme. Server maafe med ris, couscous eller fufu for en komplett opplevelse.

Kraftig Guinnessgryte med oksekjøtt
En fyldig, mørk og varm oksegryte inspirert av klassisk irsk husmannskost. Kraftig stout gir en dyp maltprofil som gjør sausen mørk og kompleks, mens sprøstekt bacon, oksekjøtt, rotgrønnsaker og urter bygger lag av smak. Serveres tradisjonelt med en ring av luftig potetmos som suger opp den tykke, mørke sausen. Denne gryten passer like godt på kalde vinterkvelder som til en helgemiddag der du vil ha noe som smaker langt mer avansert enn innsatsen tilsier.