Utforsk oppskrifter

Tagg: norsk jul
Middag
589901999_26222678183988812_2618684107268125818_n
Flag of NO

Hjemmelagde julepølser

avatar
Henrik Aas
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:10 t
- (0)

Dette er klassiske norske julepølser laget fra bunnen av med saftig svinekjøtt, løk og den tradisjonelle krydderblandingen som gir den karakteristiske julesmaken. Oppskriften gir faste, saftige pølser med ren smak og god bindeevne. Alt arbeidet gjøres kaldt for å unngå at farsen skiller seg. Pølsene stoppes i naturtarm og blir klare til koking, damping eller steking når julen nærmer seg.

Bakverk
smultering
Flag of NO

Saftige Smultringer med Surmelk

avatar
Henrik Aas
Difficulty: Medium (2 of 3)
45 min
- (0)

Disse smultringene er myke, lette og luftige, akkurat slik tradisjonell norsk julebakst skal være. Hemmeligheten ligger i en enkel røre med surmelk, godt piskede egg og riktig temperatur på smultet. Deigen skal hvile kaldt, kjevles til en jevn og fast leiv og stikkes ut med smultringutstikker før de slippes forsiktig i varm smult. Resultatet er smultringer med gyllen farge, ren smak og perfekt tyggemotstand. De egner seg godt til frysing, så du kan lage dem i god tid før jul.

Ingen flere oppskrifter