Utforsk oppskrifter

Tagg: indisk brød
Middag
freshly-baked-naan-bread
Flag of IN

Hjemmelaget naan - luftig og seigt

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Medium (2 of 3)
40 min
- (0)

Dette er en klassisk oppskrift på naan, slik du kjenner dem fra indiske restauranter – myke, luftige og samtidig med den karakteristiske seige konsistensen. Oppskriften lages med gjær og egg for ekstra luftighet, og de stekes raskt i varm støpejernspanne slik at de blåser seg opp og får små bobler. Etter steking pensles de med smeltet smør eller ghee og gjerne litt hvitløk for en ekstra aromatisk avslutning.

Siderett & tilbehør
peshwari-naan-bread
Flag of IN

Peshwari Naan - Indisk søt naan

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Medium (2 of 3)
45 min
- (0)

Peshwari naan er et tradisjonelt søtt naanbrød med opprinnelse fra Peshawar i Pakistan. Brødene lages med en enkel gjærdeig, fylles med en paste av mandler, rosiner og kokos, og stekes raskt i en glovarm panne for å gi den karakteristiske myke konsistensen med lett brente bobler. Etter steking pensles brødene med en blanding av smør og honning eller sirup, og toppes med ekstra nøtter og tørket frukt. Server dem varme til en krydret curry for en ekte restaurantfølelse hjemme.

Middag
cheese-stuffed-naan
Flag of IN

Ostefylt naanbrød

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Medium (2 of 3)
40 min
- (0)

Dette er en variant av klassisk naanbrød, men med en ekstra overraskelse: et fyll av ost, urter og krydder. Brødene blir stekt i støpejernspanne på høy varme, noe som gir dem små bobler og en deilig skorpe. Den myke innsiden skjuler et lag med mozzarella som smelter ut sammen med hakket gressløk og et dryss hvitløkspulver. Friske korianderblader presses på toppen før steking, noe som gir både smak og et innbydende utseende. Serveres best rykende varme med smør eller olje penslet på rett etter steking.

Ingen flere oppskrifter