Utforsk oppskrifter

Tagg: filodeig
Middag
greek-zucchini-pie-kolokithopita
Flag of GR

Kolokithopita - Gresk squashpai med feta, yoghurt og filodeig

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:35 t
- (0)

Kolokithopita betyr squashpai på gresk. Fyllet lages av godt avrent revet squash som blandes med feta, gresk yoghurt, egg, urter og brødsmuler for å binde og holde paien saftig uten å bli bløt. Filodeigen pensles med olivenolje mellom lagene for å bli sprø i ovnen. Sesam på toppen gir en klassisk nøttepreg. Denne varianten bruker butikkjøpt filodeig for enkelhet, men gir fortsatt ekte taverna-følelse. Server lun eller romtemperert med gresk salat og tzatziki.

Middag
crispy-turkish-borek-rolls
Flag of TR

Sprø tyrkisk børek med saftig kjøttfyll og pistasjnøtter

avatar
Julie Dahl
Difficulty: Medium (2 of 3)
1:06 t
- (0)

Denne tyrkisk-inspirerte børeken er en fest av teksturer og smaker. Den sprø filodeigen omfavner et fyll av stekt kjøttdeig, nøtter, krydder og litt tørket frukt som gir balanse mellom sødme, krydder og fylde. Oppskriften gir tynne, rullede børeker som blir herlig gylne i ovnen. De passer perfekt som lunsj, middag eller som del av et meze-bord, og kan tilberedes på forhånd og fryses.

Middag
traditional-greek-spanakopita
Flag of GR

Spanakopita – gresk filopai med spinat og feta

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
40 min
- (0)

Spanakopita er en ikonisk gresk pai laget med filodeig og en fyldig blanding av spinat, feta og egg. I denne varianten tilsettes soltørkede tomater som gir et hint av sødme og dybde til smaken. Den sprø, gyldne filodeigen danner et perfekt skall rundt den kremete, salte fyllet. Server den som en lett middag med salat, eller som en del av et større gresk måltid. Denne oppskriften er enkel, rask og krever få ingredienser.

Ingen flere oppskrifter