
Sørstats kyllinggryte
Smothered chicken er en varmende rett med røtter i afrikansk-amerikansk soul food. Denne varianten bruker saftige kyllingbryst marinert i krydderblanding med paprika, hvitløk, løk, timian og litt eddik for syrlighet. Kyllingen brunes først for å utvikle smak og tekstur. Sausen bygges opp med sopp, løk, rød paprika og jalapeño som får tid til å karamellisere. En klassisk roux av smør og mel gir fylde, før kraft og fløte gjør den kremete og rik. Retten får balanse med friske urter og sitron til slutt. Serveres best over potetmos, ris eller med cornbread for å suge opp all den gode sausen.

Snoop Doggs sprø kylling med potetchips
Denne oppskriften er inspirert av Snoop Doggs legendariske "potato chip fried chicken" fra kokeboken From Crook to Cook. Hemmeligheten ligger i den knasende paneringen laget av knuste potetchips, som gir en uimotståelig tekstur og smak. Kyllingen får ligge i en krydret saltlake med appelsinskall og chili for å bli saftig og smakfull før den dyppes i kjernemelk og vendes i en krydret blanding av mel, maismel og potetchips. Resultatet er gyllen og sprø kylling som passer perfekt med hot sauce, coleslaw eller til og med over vafler.