Utforsk oppskrifter

Tagg: majones
Saus & dressinger
a-jar-of-homemade-curry-mayonnaise
Flag of NO

Karrimajones med eple og ristede krydder

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
12 min
- (0)

Dette er ikke den vanlige karrimajonesen du finner på ferdigsmurte baguetter. Her ristes karrien lett i olje for å slippe løs den dype, varme aromaen før den røres inn i majonesen. Friskt revet eple og en anelse ingefær gir friskhet og liv, mens honning og sitronsaft balanserer det hele. Resultatet er en dressing med ekte håndverkspreg – fyldig, frisk og litt frekk.

Saus & dressinger
creamy-homemade-aioli-in-a-small-rustic-bowl--smoo
Flag of FR

Hjemmelaget hurtig-aioli

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
15 min
- (0)

Dette er en rask og enkel aioli som gir deg kremet, syrlig og tydelig hvitløksmak uten å rote med rå egge-emulsjoner. Her bruker du ferdig majones som base og lar sitronsaften trekke smak fra fersk hvitløk før du blander alt sammen. Resultatet blir en jevn, glatt aioli som fungerer perfekt som dipp, på burgere, til pommes frites eller som saus til alt fra grønnsaker til sjømat. Oppskriften krever få ingredienser og minimal innsats, men smaken sitter som en ekte aioli.

Pålegg
italian-salad
Flag of NO

Hjemmelaget italiensk salat

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
10 min
- (0)

Italiensk salat er en norsk klassiker som aldri går av moten – frisk, kremet og perfekt som pålegg til skinke, roastbiff eller på et grovt brød med noen skiver agurk. Navnet har lite med Italia å gjøre, men fargene fra kål, gulrot og erter minner om det italienske flagget. Denne hjemmelagde varianten er rask å lage og smaker langt bedre enn ferdigkjøpt. Hemmeligheten ligger i sprø, ferske grønnsaker og en balansert majonesdressing med et hint av syre.

Ingen flere oppskrifter