Utforsk oppskrifter

Tagg: fritering
Siderett & tilbehør
golden-french-pommes-dauphine
Flag of FR

Pommes Dauphine – Franske potetboller med choux-deig

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
1:05 t
5.0 (1)

Pommes Dauphine er en klassisk fransk rett der silkemyk potetmos blandes med luftig choux-deig før den friteres til små, gyldne potetboller. Resultatet er en perfekt kombinasjon av sprø utside og lett, luftig innside. Retten oppsto på 1800-tallet i Frankrike og ble tradisjonelt servert sammen med stekt kjøtt eller vilt. Trikset for å få dem perfekte er å bruke melne poteter, lage en stabil choux-deig og fritere ved jevn temperatur. Denne oppskriften gir et moderne, presist resultat som er enkelt å lykkes med – og som smaker luksuriøst uansett anledning.

Middag
arancini-risotto-ball
Flag of IT

Arancini (risottoboller) med skinke og mozzarella

avatar
Jessica Eriksen
Difficulty: Easy (1 of 3)
2:10 t
- (0)

Arancini er sprø, frityrstekte risottoboller fra Sicilia, kjent for sin gyldne farge og myke kjerne. De lages tradisjonelt av avkjølt risotto som formes rundt et fyll av enten kjøttsaus eller ost og skinke. Denne varianten bruker skinke, mozzarella og litt persille som gir en mild og kremet kjerne. Du får ca. 18 store arancini av oppskriften, perfekt som forrett, smårett eller som en måte å bruke rester av risotto på.

Ingen flere oppskrifter