
Kvensk standardkake
Kvensk standardkake er en enkel og robust hverdagskake med røtter i kvensk bakekultur i Nord-Norge. Dette er en stor langpannekake som lages med det man har for hånden: rikelig sukker, melk, egg og hvetemel. Resultatet er en saftig, lett og mild kake som tåler bær, serveres uten pynt og passer like godt til kaffe som til et glass kald melk. Dette er ikke finkake. Det er brukskake, ment å deles.

Kvensk tekake
Kvensk tekake er en enkel, tradisjonell hvetebakst med røtter i kvensk og finsk matkultur i Nord-Norge. Dette er ikke en kake som skal imponere visuelt. Den skal smake godt, være myk, mettende og tåle både kaffebord og tursekk. Deigen er lett å jobbe med, steketiden kort, og resultatet ligger et sted mellom brød og kake. Serveres ofte fersk med smør og sukker, men kan også varieres i retning dessert eller nøktern turmat. Dette er hverdagsbakst slik den var ment å være.