Utforsk oppskrifter

Tagg: gatemat
Middag
greek-lamb-souvlaki-skewers
Flag of GR

Gresk Lammesouvlaki

avatar
Jonas Enge
Difficulty: Easy (1 of 3)
25 min
4.5 (1)

Gresk lammesouvlaki er et symbol på gresk gatemat og sommerlige måltider. Kjøttet marineres i en blanding av olivenolje, sitron, hvitløk og aromatiske urter som oregano og rosmarin, før det tres på grillspyd og grilles til det er sprøtt utenpå og saftig inni. Serveres tradisjonelt med varme pitabrød, frisk salat og en kjølende tzatziki. Oppskriften er enkel å forberede, og mesteparten av arbeidet kan gjøres på forhånd ved å la kjøttet marinere lenge. Dette gir en intens smak og mørt kjøtt som smelter på tungen.

Middag
Generated Image November 25, 2025 - 9_01PM
Flag of GH

Ghanesisk kenkey med grillet tilapia og shito

avatar
Rudolph Schmeler
Difficulty: Easy (1 of 3)
50:20 t
- (0)

Kenkey er en tradisjonell rett fra Ghana laget av gjæret maismel som formes, pakkes inn og dampes lenge til en fast, litt syrlig deig. Servert med krydret, grillet fisk, friske grønnsaker og shito blir dette et komplett måltid som treffer både salt, syrlig og sterkt. I Ghana brukes helst hel tilapia, men det kan være vanskelig å få tak i i Norge. Regnbueørret er det beste alternativet og gir et svært godt resultat. Retten krever litt planlegging fordi deigen skal gjære, men smaken er verdt ventetiden. Perfekt når du vil lage ekte ghanesisk gatemat hjemme.

Ingen flere oppskrifter