
Julemarsipan med pistasj, nougat og sjokolade
Denne hjemmelagde julemarsipanen er en enkel og elegant konfekt som både ser imponerende ut og smaker fantastisk. Marsipan danner en søt og myk bunn, mens et lag av smeltet nougat og melkesjokolade gir fyldighet og dybde. Grovhakkede pistasjnøtter og et lett dryss havsalt på toppen gir deilig kontrast i både smak og tekstur. Disse bitene er holdbare, enkle å lage og nydelige å gi bort som små julegaver.

Benne wafers (sesamkjeks fra Sørstatene)
Crispy, tynne og lett nøtteaktige småkaker laget med ristet sesamfrø. Benne wafers stammer fra det sentrale Afrika, der “benne” betyr sesam – et symbol på lykke og velstand. Oppskriften ble videreført til Sørstatene i USA gjennom afrikanske slaver og er i dag en klassisk delikatesse i Charleston. Disse kjeksene er sprø, søte og perfekte til kaffe, te eller et glass melk.