Sticky kyllinglår med kirsebær og urter

Saftige kyllinglår med sprøtt skinn, glasert i en klissete saus av kirsebær, honning, soyasaus og ingefær. Toppes med friske urter, vårløk og jalapeño for en frisk og spicy kontrast. Perfekt til helgemiddag eller når du vil imponere med noe litt annerledes.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
kylling_sticky

Ingredienser

Hoveddel

  • 6 stk kyllinglårmed skinn og bein
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss fersk ingefær
  • 200 g frosne kirsebær
  • 4 ss flytende honning
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss riseddikevt. lys eddik
  • 3 stk vårløk
  • 1 bunt mynte
  • 1 bunt koriander
  • 8 skive jalapeños

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered grønnsakene

    Finhakk sjalottløk (1 stk), hvitløk (1 fedd) og fersk ingefær (1 ss).

    Del frosne kirsebær (200 g) i to og fjern steinene (hvis du bruker ferske).

    Finsnitt vårløk (3 stk), og grovhakk mynte (1 bunt) og koriander (1 bunt).

    Skjær syltet jalapeños (8 skive) i tynne skiver. Sett alt til side.

  2. Forbered kyllingen

    Krydre kyllinglår (6 stk) godt med salt (1 ts) og pepper (0.5 ts) på begge sider.

  3. Sprøstek skinnet

    Ha litt olivenolje (1 ss) i en stor stekepanne. Legg kyllinglårene med skinnsiden ned.

    Sett platen på middels varme og stek til skinnet er sprøtt og gyllent, ca. 12–14 minutter.

  4. Snu og forstek

    Snu kyllinglårene og stek på den andre siden i ca. 2 min.

    Legg dem over på et stekebrett.

  5. Stek i ovn

    Sett stekebrettet i ovnen på 220 °C.

    Stek til kjernetemperaturen er 82–85 °C, ca. 15–20 minutter.


    Se vår oversikt over kjernetemperatur på kylling.

  6. Lag sausen
    • Bruk samme panne som kyllingen ble stekt i (med stekefettet). Fres sjalottløk, hvitløk og ingefær på middels lav varme i 2–3 minutter til det er mykt.

  7. Tilsett smak
    • Øk varmen litt og ha i kirsebær, flytende honning (4 ss), soyasaus (2 ss) og riseddik (2 ss). La det koke til sausen blir tykkere og kirsebærene mykner, 2–3 minutter. Knus bærene lett med en tresleiv underveis. Skru av varmen til kyllingen er ferdig i ovnen.

  8. Lag urtesalat
    • Bland vårløk, mynte, koriander og syltet jalapeño i en liten bolle.

  9. Glasér kyllingen
    • Ta kyllinglårene ut av ovnen. Legg dem tilbake i panna med kirsebærsausen, og vend rundt slik at de blir godt glasert. Ta også med kraften fra stekebrettet.

  10. Server
    1. Anrett kyllinglårene på et fat. Ha over kirsebærene og topp med urtesalaten før servering.

Sticky kyllinglår med kirsebær og urter oppskrift – Vietnamesisk | Matly