Sticky kyllinglår med kirsebær og urter
Saftige kyllinglår med sprøtt skinn, glasert i en klissete saus av kirsebær, honning, soyasaus og ingefær. Toppes med friske urter, vårløk og jalapeño for en frisk og spicy kontrast. Perfekt til helgemiddag eller når du vil imponere med noe litt annerledes.

Ingredienser
Hoveddel
- 6 stk kyllinglår – med skinn og bein
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ss olivenolje
- 1 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss fersk ingefær
- 200 g frosne kirsebær
- 4 ss flytende honning
- 2 ss soyasaus
- 2 ss riseddik – evt. lys eddik
- 3 stk vårløk
- 1 bunt mynte
- 1 bunt koriander
- 8 skive jalapeños
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered grønnsakene
Finhakk sjalottløk (1 stk), hvitløk (1 fedd) og fersk ingefær (1 ss).
Del frosne kirsebær (200 g) i to og fjern steinene (hvis du bruker ferske).
Finsnitt vårløk (3 stk), og grovhakk mynte (1 bunt) og koriander (1 bunt).
Skjær syltet jalapeños (8 skive) i tynne skiver. Sett alt til side. - Forbered kyllingen
Krydre kyllinglår (6 stk) godt med salt (1 ts) og pepper (0.5 ts) på begge sider.
- Sprøstek skinnet
Ha litt olivenolje (1 ss) i en stor stekepanne. Legg kyllinglårene med skinnsiden ned.
Sett platen på middels varme og stek til skinnet er sprøtt og gyllent, ca. 12–14 minutter. - Snu og forstek
Snu kyllinglårene og stek på den andre siden i ca. 2 min.
Legg dem over på et stekebrett. - Stek i ovn
Sett stekebrettet i ovnen på 220 °C.
Stek til kjernetemperaturen er 82–85 °C, ca. 15–20 minutter. - Lag sausen
Bruk samme panne som kyllingen ble stekt i (med stekefettet). Fres sjalottløk, hvitløk og ingefær på middels lav varme i 2–3 minutter til det er mykt.
- Tilsett smak
Øk varmen litt og ha i kirsebær, flytende honning (4 ss), soyasaus (2 ss) og riseddik (2 ss). La det koke til sausen blir tykkere og kirsebærene mykner, 2–3 minutter. Knus bærene lett med en tresleiv underveis. Skru av varmen til kyllingen er ferdig i ovnen.
- Lag urtesalat
Bland vårløk, mynte, koriander og syltet jalapeño i en liten bolle.
- Glasér kyllingen
Ta kyllinglårene ut av ovnen. Legg dem tilbake i panna med kirsebærsausen, og vend rundt slik at de blir godt glasert. Ta også med kraften fra stekebrettet.
- Server
Anrett kyllinglårene på et fat. Ha over kirsebærene og topp med urtesalaten før servering.