Lammekoteletter med honning og ovnsbakte rotgrønnsaker

Dette er en enkel og robust lammerett der alt lages i én form. Lammekoteletter får en frisk og aromatisk smak av sitron, honning og rosmarin, mens rotgrønnsakene karamelliserer seg i ovnen og blir sødmefulle og myke. Perfekt når du vil ha skikkelig kosemat uten mye oppvask. Retten passer like godt etter tur som til en helgemiddag når du får gjester.

Tid
45 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
lammekoteletter

Ingredienser

Hoveddel

  • 120 g meierismør
  • 2 ss rosmarinfersk, finhakket
  • 2 fedd hvitløkfinhakkes
  • 1 stk sitronsaften
  • 1,5 ss flytende honning
  • 1 ts flaksalt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 stk rødløkdeles i båter
  • 4 stk gulrøtterkuttes i staver
  • 0,5 stk sellerirotkuttes i staver
  • 2 stk rødbetkuttes i båter
  • 800 g lammekotelettertørkes før steking

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered ovnen

    Sett ovnen på 210 °C varmluft (225 °C over- og undervarme)

  2. Lag marinaden

    Smelt meierismør (120 g).

    Rør inn

    • finhakket rosmarin (2 ss)

    • finhakket hvitløk (2 fedd)

    • saften og sitronskall av sitron (1 stk)

    • flytende honning (1,5 ss)

    • flaksalt (1 ts)

    • pepper (0,25 ts).

  3. Forbered grønnsakene

    Skrell rødløk (2 stk), gulrøtter (4 stk), sellerirot (0,5 stk) og rødbet (2 stk).

    Del rødløk og rødbeter i båter.

    Kutt gulrøtter og sellerirot i like store staver.

  4. Vend grønnsakene i marinade

    Ha alle grønnsakene i den ildfaste formen.

    Hell over halvparten av marinaden og bland godt så alt blir jevnt dekket.

  5. Stek grønnsakene

    Stek grønnsakene midt i ovnen i 30 min.

    Vend dem en gang underveis.

  6. Brun lammekotelettene

    Varm stekepannen på middels sterk varme.

    Tørk lammekoteletter (800 g) med kjøkkenpapir.

    Brun dem i smør i ca. 2 min per side.

  7. Pensle kotelettene

    Pensle kotelettene med resten av marinaden slik at overflaten blir jevnt dekket.

  8. Stek kotelettene ferdig

    Legg kotelettene over grønnsakene i formen.

    Stek i ovnen i 8 min for rosa kjerne, 10 min for gjennomstekt.

    Se vår kjernetemperatur guide for lam her.

  9. Serveringsforslag

    Server med potetmos, fløtegratinerte poteter eller rødvinssaus.

    En enkel grønn salat fungerer også veldig bra.