Lammekoteletter med honning og ovnsbakte rotgrønnsaker
Dette er en enkel og robust lammerett der alt lages i én form. Lammekoteletter får en frisk og aromatisk smak av sitron, honning og rosmarin, mens rotgrønnsakene karamelliserer seg i ovnen og blir sødmefulle og myke. Perfekt når du vil ha skikkelig kosemat uten mye oppvask. Retten passer like godt etter tur som til en helgemiddag når du får gjester.

Ingredienser
Hoveddel
- 120 g meierismør
- 2 ss rosmarin – fersk, finhakket
- 2 fedd hvitløk – finhakkes
- 1 stk sitron – saften
- 1,5 ss flytende honning
- 1 ts flaksalt
- 0,25 ts pepper
- 2 stk rødløk – deles i båter
- 4 stk gulrøtter – kuttes i staver
- 0,5 stk sellerirot – kuttes i staver
- 2 stk rødbet – kuttes i båter
- 800 g lammekoteletter – tørkes før steking
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered ovnen
Sett ovnen på 210 °C varmluft (225 °C over- og undervarme)
- Lag marinaden
Smelt meierismør (120 g).
Rør innfinhakket rosmarin (2 ss)
finhakket hvitløk (2 fedd)
saften og sitronskall av sitron (1 stk)
flytende honning (1,5 ss)
flaksalt (1 ts)
pepper (0,25 ts).
- Forbered grønnsakene
Skrell rødløk (2 stk), gulrøtter (4 stk), sellerirot (0,5 stk) og rødbet (2 stk).
Del rødløk og rødbeter i båter.
Kutt gulrøtter og sellerirot i like store staver. - Vend grønnsakene i marinade
Ha alle grønnsakene i den ildfaste formen.
Hell over halvparten av marinaden og bland godt så alt blir jevnt dekket. - Stek grønnsakene
Stek grønnsakene midt i ovnen i 30 min.
Vend dem en gang underveis. - Brun lammekotelettene
Varm stekepannen på middels sterk varme.
Tørk lammekoteletter (800 g) med kjøkkenpapir.
Brun dem i smør i ca. 2 min per side. - Pensle kotelettene
Pensle kotelettene med resten av marinaden slik at overflaten blir jevnt dekket.
- Stek kotelettene ferdig
Legg kotelettene over grønnsakene i formen.
Stek i ovnen i 8 min for rosa kjerne, 10 min for gjennomstekt.
Se vår kjernetemperatur guide for lam her. - Serveringsforslag
Server med potetmos, fløtegratinerte poteter eller rødvinssaus.
En enkel grønn salat fungerer også veldig bra.