Kremet kyllingform med kokos og appelsin

Dette er en enkel og smakfull kyllingform der sausen gjør hele jobben. Kokosmelk gir fylde, appelsinjuice gir friskhet, og en mild krydderbase gjør retten barnevennlig uten å bli kjedelig. Alt går i én form, og mens den står i ovnen kan du lage ris, nanbrød eller salat. Et dryss av granateplekjerner og tynne skiver vårløk gir farge og frisk kontrast ved servering. Dette er hverdagsmat som også fungerer en lørdagskveld uten stress.

Tid
45 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
Generated Image November 15, 2025 - 7_54PM

Ingredienser

Hoveddel

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 stk rød paprikafinhakket
  • 2 fedd hvitløkfinhakket
  • 2,5 dl kokosmelkristet før åpning
  • 1 dl kylling-/hønse-buljongutblandet, klar til bruk
  • 1 dl appelsinjuicegjerne ferskpresset
  • 2 ts karri
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts saltetter smak
  • 0,5 ts pepperetter smak
  • 2 ss solsikke/raps/stekeolje
  • 4 ss granatepletil topping
  • 2 stilk vårløkskåret i tynne skiver
  • 8 stk aromasopp
  • 1 stk chilietter styrke

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forvarm ovnen

    Sett ovnen på 200 °C over- og undervarme.

    Smør formen lett med litt olje om ønskelig.

  2. Stek kyllingen

    Tørk kyllingfilet (4 stk), krydre begge sider med salt (1 ts) og pepper (0,5 ts), og brun dem raskt i litt solsikke/raps/stekeolje (1 ss) i en varm stekepanne.

    De skal kun få farge, ikke stekes gjennom.

  3. Forbered grønnsakene

    Skrell hvitløk (2 fedd) og finhakk den.

    Rens rød paprika (1 stk), fjern frø og hvite hinner, og hakk den i biter.

    Rens og kutt opp aromasopp (8 stk) i skiver.

    Rens og finhakk chili (1 stk).

    Skyll chilien, del den på langs, fjern frø og hinner hvis du vil ha mildere styrke, og finhakk den.

  4. Surr paprika og hvitløk

    Varm litt solsikke/raps/stekeolje (1 ss) i en kasserolle.

    Surr paprika, sopp, chili og hvitløk i 1–2 minutter.

    Tilsett karri (2 ts) og rør godt.

  5. Lag sausen

    Visp hvetemel (1 ss) inn i kokosmelk (2,5 dl) i en skål til jevning uten klumper.

    Hell blandingen i kasserollen og varm opp til sausen tykner.

    Dra av varmen.

  6. Fullfør sausen

    Rør inn kylling-/hønse-buljong (1 dl) og appelsinjuice (1 dl).

    Smak til med salt og pepper.

  7. Sett sammen formen

    Hell sausen i den ildfaste formen.

    Legg de brunede kyllingfiletene over og press dem litt ned i sausen så de dekkes godt.

  8. Stek retten

    Sett formen midt i ovnen og stek i 20–30 minutter, til kyllingen er gjennomstekt (kjernetemperatur ca. 72 °C).

    Se oversikt over kjernetemperatur.

  9. Forbered topping og tilbehør

    Snitt vårløk (2 stilk) i tynne skiver.

    Løsne granateplekjerner hvis du bruker ferskt granateple (4 ss).

    Varm nanbrød eller lag salat.

  10. Server retten

    Ta formen ut av ovnen og topp med vårløk og granateplekjerner.

    Server med salat, ris eller nanbrød.

  11. Serveringsforslag

    Server gjerne med ris med litt smør og salt, eller nystekte nanbrød.

    En frisk grønn salat balanserer den kremede sausen godt.

    En skvis lime over hver porsjon gir ekstra friskhet.