Yunnan potet- og løkwok

En enkel, smakfull og fargerik grønnsaksrett fra Yunnan. Poteter stekes sprø og vendes med løk, paprika og hvitløk – krydret med soyasaus og salt. Perfekt både til middag og som en rask hverdagsrett.

Tid
25 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser

Hoveddel

  • 1 stk potetgul
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss soyasauslys
  • 1 ts salt
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts chilipepper (valgfritt)

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered grønnsakene
    • Skrell potet (1 stk) og skjær i jevne terninger. Legg til side.

    • Skrell gul løk (1 stk) og skjær i tynne skiver.

    • Fjern stilk og frø fra grønn paprika (1 stk) og rød paprika (1 stk), og skjær i tynne strimler.

    • Skrell og finhakk hvitløk (3 fedd).

  2. Stek potetene
    • Varm opp litt olivenolje (4 ss) i en stor panne på høy varme.

    • Tilsett potetterningene og stek mens du rører jevnlig til de begynner å bli gylne i kantene.

    • Skru ned til middels varme og fortsett å steke til de er sprø utenpå og møre inni (test med en spiss kniv eller spisepinne).


    • Ta potetene ut av pannen og la dem renne av.

  3. Stek grønnsakene
    • Ha litt av oljen tilbake i pannen.


    • Tilsett løk, grønn og rød paprika, og stek raskt i ca. 2 min.


    Ha i hvitløken og stek videre til den dufter godt.

  4. Vend sammen og smak til
    • Ha potetene tilbake i pannen.


    • Tilsett soyasaus (2 ss) og salt (1 ts), og eventuelt litt chilipepper (1 ts) eller pepperpulver om du har.

      Tips

      • Passer godt som smårett med ris, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

      • Retten smaker best nylaget og sprø, men kan oppbevares i kjøleskapet i 1–2 dager.