Yorkshire pudding

Luftige og sprø Yorkshire puddinger, perfekt som tilbehør til søndagsmiddagen.

Tid
55 min
Porsjoner
12
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
689d205e1f3d9

Ingredienser

Yorkshire pudding

  • 0,6 dl meierismør (valgfritt)
  • 2 stk egg
  • 1,2 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 1,2 dl vann
  • 2,1 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Yorkshire pudding

  1. Forbered ingredienser

    La alle ingrediensene stå i romtemperatur til de når ca. 24 °C.

  2. Lag røren

    Bland hvetemel (2.1 dl) og salt (0.5 ts) i en stor bolle.

    Tilsett melk (1.2 dl) og vann (1.2 dl) og visp til luftig konsistens. Tilsett egg (2 stk) og visp til store bobler vises.

  3. La røren hvile

    Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time. Ta ut, la den nå romtemperatur og visp opp igjen.

  4. Forbered ovn og former

    Forvarm ovnen til 200 °C. Sett en metall muffinsform i ovnen i 5 min for å varme opp.

  5. Fyll formene

    Ha ca. 0,5 cm varmt oksefett eller smeltet meierismør (0.6 dl) i bunnen av hver form. Hell deretter i ca. 1,5 cm røre i hver form.

  6. Stek

    Stek ved 200 °C i 20 min. Senk temperaturen til 175 °C og stek i ytterligere 15 min eller til de er gyllenbrune og gjennomstekte.

  7. Server

    Server umiddelbart, gjerne sammen med stek og saus.

Kilde

Omskrevet versjon