Yorkshire pudding
Luftige og sprø Yorkshire puddinger, perfekt som tilbehør til søndagsmiddagen.

Ingredienser
Yorkshire pudding
- 0,6 dl meierismør (valgfritt)
- 2 stk egg
- 1,2 dl melk
- 0,5 ts salt
- 1,2 dl vann
- 2,1 dl hvetemel
Fremgangsmåte
Yorkshire pudding
- Forbered ingredienser
La alle ingrediensene stå i romtemperatur til de når ca. 24 °C.
- Lag røren
Bland hvetemel (2.1 dl) og salt (0.5 ts) i en stor bolle.
Tilsett melk (1.2 dl) og vann (1.2 dl) og visp til luftig konsistens. Tilsett egg (2 stk) og visp til store bobler vises.
- La røren hvile
Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time. Ta ut, la den nå romtemperatur og visp opp igjen.
- Forbered ovn og former
Forvarm ovnen til 200 °C. Sett en metall muffinsform i ovnen i 5 min for å varme opp.
- Fyll formene
Ha ca. 0,5 cm varmt oksefett eller smeltet meierismør (0.6 dl) i bunnen av hver form. Hell deretter i ca. 1,5 cm røre i hver form.
- Stek
Stek ved 200 °C i 20 min. Senk temperaturen til 175 °C og stek i ytterligere 15 min eller til de er gyllenbrune og gjennomstekte.
- Server
Server umiddelbart, gjerne sammen med stek og saus.
Kilde
Omskrevet versjon