Whiskey Sour

En frisk og klassisk drink med bourbon, sitron og et luftig skum på toppen.

Tid
5 min
Porsjoner
1
Vanskelighetsgrad
EASY
Whiskey Sour

Ingredienser

Whiskey Sour

  • 1 dash angostura (valgfritt)på toppen, valgfritt
  • 1 stk cocktailbær (valgfritt)til pynt, valgfritt
  • 2 cl eggehvitegir luftig skum
  • 3 cl sitronsaftferskpresset
  • 0,1 stk appelsin (valgfritt)skive til pynt, valgfritt
  • 2 cl sukkerlake
  • 5 cl whiskybourbon eller annen whisky

Fremgangsmåte

Whiskey Sour

  1. Rist drinken

    Ha whisky (5 cl), ferskpresset sitronsaft (3 cl), sukkerlake (2 cl) og eggehvite (2 cl) i en shaker uten is. Rist godt for å få luft inn i eggehviten.

  2. Tilsett is og rist igjen

    Fyll shakeren med isbiter. Rist kraftig i ca. 10 sekunder.

  3. Sil og server

    Sil drinken over i et glass med is. Drypp i litt Angostura bitter på toppen hvis du vil. Pynt gjerne med en skive appelsin eller kirsebær.