Whiskey Sour
En frisk og klassisk drink med bourbon, sitron og et luftig skum på toppen.
Tid
5 min
Porsjoner
1
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Whiskey Sour
- 1 dash angostura (valgfritt) – på toppen, valgfritt
- 1 stk cocktailbær (valgfritt) – til pynt, valgfritt
- 2 cl eggehvite – gir luftig skum
- 3 cl sitronsaft – ferskpresset
- 0,1 stk appelsin (valgfritt) – skive til pynt, valgfritt
- 2 cl sukkerlake
- 5 cl whisky – bourbon eller annen whisky
Fremgangsmåte
Whiskey Sour
- Rist drinken
Ha whisky (5 cl), ferskpresset sitronsaft (3 cl), sukkerlake (2 cl) og eggehvite (2 cl) i en shaker uten is. Rist godt for å få luft inn i eggehviten.
- Tilsett is og rist igjen
Fyll shakeren med isbiter. Rist kraftig i ca. 10 sekunder.
- Sil og server
Sil drinken over i et glass med is. Drypp i litt Angostura bitter på toppen hvis du vil. Pynt gjerne med en skive appelsin eller kirsebær.