Waldorfsalat

Waldorfsalat er en tidløs klassiker i norsk festmat, ofte brukt som tilbehør til kalkun, ribbe eller som en del av buffet. Den kombinerer sprø epler, syrlige druer, saftig ananas og kraftige valnøtter med en kremet dressing av pisket fløte, majones og sennep. Her får du en balansert versjon med presise mengder, trinnvis fremgang og pynt som gir både smak og struktur.

Tid
15 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
classic-waldorf-salad

Ingredienser

Hoveddel

  • 2 stk epler
  • 100 g hermetisk ananas
  • 120 g druerstenfrie
  • 30 g valnøtter
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss majones
  • 1 ss sennep
  • 0,75 ts sukker
  • 0,5 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered frukt og nøtter

    Skjær epler (2 stk) i terninger, del druer (120 g) i to og grovhakk valnøtter (30 g).

    Ha epler, druer og hermetisk ananas (100 g) i en stor bolle.

  2. Pisk kremfløte med sukker

    Pisk kremfløte (1 dl) til myke topper og bland inn sukker (0.75 ts) underveis.

  3. Lag dressingen

    Rør sammen majones (1 ss) og sennep (1 ss) i en skål.

    Vend deretter inn den piskede kremen forsiktig til du får en jevn dressing.

  4. Vend inn dressingen

    Ha dressingen over frukt- og nøtteblandingen, og rør forsiktig sammen.

  5. Smak til med sitronsaft

    Press over ca. sitronsaft (0.5 ss), smak og juster.

  6. Avkjøl og server

    Sett kaldt i minst 30 min før servering.

    Pynt med ekstra druer og valnøtter rett før servering.

    Serveringsforslag

    • Som klassisk tilbehør til kalkun, svin eller kylling.

    • Del av buffet eller koldtbord.

    • Server gjerne med grovt brød ved siden av for å balansere det kremete og søte.