Vieux Carré
En kompleks New Orleans-klassiker med rye, cognac, vermut og urtelikør.
Tid
5 min
Porsjoner
1
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Vieux Carré-blanding
- 2 dråpe angostura_bitters – Originalen er Angostura – klassisk cocktailbitter.
- 1 cl Bénédictine – Fransk urtelikør. Originalen er Bénédictine D.O.M. Kan ikke erstattes.
- 3 cl konjakk – Bruk gjerne VS eller VSOP, f.eks. Hennessy, Courvoisier, Remy Martin.
- 1 stk isbiter – stor isbit
- 0,1 stk sitroner (valgfritt) – zest til pynt
- 2 dråpe peychaud’s bitters – Fås fra Peychaud’s – kan byttes mot Angostura, men smaken endres.
- 3 cl rye whiskey – F.eks. Rittenhouse Rye, Bulleit Rye eller Sazerac Rye. Kan byttes mot bourbon for mildere stil.
- 3 cl søt vermut – F.eks. Carpano Antica Formula, Martini Rosso, Dolin Rouge.
Fremgangsmåte
Vieux Carré-blanding
- Rør og sil
Rør rye whisky (3 cl), cognac (3 cl), søt vermut (3 cl), Bénédictine (1 cl), Peychaud’s bitters (2 dråper) og Angostura bitters (2 dråper) med is. Sil i lavt glass med stor isbit. Pynt med sitronzest.