Vieux Carré

En kompleks New Orleans-klassiker med rye, cognac, vermut og urtelikør.

Tid
5 min
Porsjoner
1
Vanskelighetsgrad
EASY
Vieux Carré

Ingredienser

Vieux Carré-blanding

  • 2 dråpe angostura_bittersOriginalen er Angostura – klassisk cocktailbitter.
  • 1 cl BénédictineFransk urtelikør. Originalen er Bénédictine D.O.M. Kan ikke erstattes.
  • 3 cl konjakkBruk gjerne VS eller VSOP, f.eks. Hennessy, Courvoisier, Remy Martin.
  • 1 stk isbiterstor isbit
  • 0,1 stk sitroner (valgfritt)zest til pynt
  • 2 dråpe peychaud’s bittersFås fra Peychaud’s – kan byttes mot Angostura, men smaken endres.
  • 3 cl rye whiskeyF.eks. Rittenhouse Rye, Bulleit Rye eller Sazerac Rye. Kan byttes mot bourbon for mildere stil.
  • 3 cl søt vermutF.eks. Carpano Antica Formula, Martini Rosso, Dolin Rouge.

Fremgangsmåte

Vieux Carré-blanding

  1. Rør og sil

    Rør rye whisky (3 cl), cognac (3 cl), søt vermut (3 cl), Bénédictine (1 cl), Peychaud’s bitters (2 dråper) og Angostura bitters (2 dråper) med is. Sil i lavt glass med stor isbit. Pynt med sitronzest.