Vegetar nachos

Sprø tortillachips toppet med smeltet ost, krydrede bønner og masse friske grønnsaker. En enkel og smakfull vegetarrett som passer perfekt til fredagskosen eller som snacks til deling.

Tid
20 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
nachos

Ingredienser

Hoveddel

  • 200 g tortillachips
  • 200 g revet ostcheddar eller jarlsberg
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 boks mais
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk tomater
  • 8 skive jalapeños
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikakrydder
  • 0,5 ts chilikrydder
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk mangomoden
  • 1 stk avokadomoden
  • 1 bunt koriander
  • 1 stk lime
  • 2 dl rømme

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered grønnsakene

    Skyll og kutt rød paprika (1 stk) i terninger, tomater (2 stk) i små biter og finhakk rødløk (1 stk).

    Skyll kidneybønner (1 boks) i kaldt vann.

    Hell laken av maisen.

    Skrell mango (1 stk) og kutt den i små terninger. Del avokado (1 stk) , fjern steinen og kutt fruktkjøttet i biter.

  2. Forbered bønnene

    Varm en stekepanne med olivenolje (2 ss) og stek rødløk til blank. Tilsett paprika, spisskummen (1 ts), paprikakrydder (1 ts), chilikrydder (0.5 ts) og bønner. La det surre i 3–4 minutter. Smak til med salt (0.5 ts) og pepper (0.25 ts).

  3. Monter nachosen

    Forvarm ovnen til 220 °C (over- og undervarme). Legg tortillachips (200 g) på et bakepapirkledd stekebrett. Fordel bønneblandingen, mais (1 boks), tomater (2 stk) og jalapeños (8 skive) over. Strø på revet ost (200 g).

  4. Stek

    Stek midt i ovnen i ca. 8–10 minutter, til osten er smeltet og bobler.

  5. Server

    Topp med mango, avokado, rømme (2 dl), hakket koriander (1 bunt) og båter av lime (1 stk). Server rett fra brettet og spis mens det er varmt og sprøtt.