Vegansk sitronbrød med glasur

Dette veganske sitronbrødet er saftig, lyst og fylt med frisk sitronsmak. Det lages uten egg eller melk og får en myk, lett struktur som minner om klassiske sitronkaker. Brødet er enkelt å røre sammen, krever ingen spesielle teknikker og passer like godt til helgefrokosten som til kaffe og dessert. Den milde glasuren gir en pen finish og ekstra sitruspreg. Oppskriften gir et stort brød som holder seg godt i flere dager og kan fryses.

Tid
1 t
Porsjoner
12
Vanskelighetsgrad
EASY
vegan-lemon-loaf

Ingredienser

Hoveddel

  • 260 g hvetemelsiktet
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,75 ts salt
  • 0,25 ts natron
  • 200 g sukker
  • 180 ml mandelmelkevt. havremelk
  • 120 g vegansk yoghurtnaturell
  • 60 ml rapsolje
  • 60 ml sitronsaftpresset fra ferske sitroner
  • 1 ss sitronskallfinrevet fra 1 stor sitron
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 60 g melistil glasur
  • 1 ss mandelmelktil å røre ut melisen
  • 1 stk brødformerca. 23×13 cm

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Klargjør brødformen

    Kle brødformen med bakepapir og trykk det godt ned i kantene.

  2. Bland tørre ingredienser

    Rør sammen hvetemel (260 g), bakepulver (1,5 ts), salt (0,75 ts), natron (0,25 ts) og sukker (200 g) i en stor bolle.

  3. Visp sammen våte ingredienser

    Pisk mandelmelk (180 ml), vegansk yoghurt (120 g), rapsolje (60 ml), sitronsaft (60 ml), finrevet sitronskall (1 ss) og vaniljeekstrakt (1 ts) i en separat bolle til blandingen er jevn.

  4. Kombiner røren

    Hell de våte ingrediensene over i bollen med det tørre.

    Rør forsiktig til røren akkurat er blandet.

    Unngå å overarbeide.

  5. Stek sitronbrødet

    Hell røren i den klargjorte formen.

    Stek midt i ovnen på 175 °C i 50 til 55 minutter til brødet har hevet godt og en tannpirker kommer ut ren.

    Avkjøl brødet helt i formen før glasur.

  6. Lag glasuren

    Rør sammen melis (60 g) og mandelmelk (1 ss) til en glatt glasur.

    Juster med mer melis ved behov.

    Når brødet er avkjølt, hell glasuren jevnt over toppen.

  7. Serveringsforslag

    Server skiver av sitronbrødet sammen med te eller kaffe.

    Det passer også godt med friske bær eller en klatt vegansk yoghurt ved siden av.