Vegansk salt karamell fudge brownies

Tykke, seige og rike brownies uten melk eller egg. De får dyp sjokoladesmak og små lommer av vegansk salt karamell. De er enkle å lage og holder seg myke i flere dager. Perfekt til dessert eller en skikkelig kaffekos.

Tid
50 min
Porsjoner
8
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
brownies

Ingredienser

Hoveddel

  • 2,5 dl hvetemelsiktet
  • 2,5 dl sukrin
  • 1,75 dl kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts havsalt
  • 1 klype kanel
  • 4 ss linfrømelevt. knuste chiafrø
  • 8 ss varmt vanntil linfrømel
  • 100 g vegansk smørsmeltes, pluss litt til smøring
  • 1,25 dl mandelmelkusøtet
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 225 g vegansk sjokolademed salt karamell, grovhakkes
  • 1 stk bakeark
  • 1 stk brownieform20 x 20 cm

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered form og sjokolade

    Smør brownieformen med litt vegansk smør.

    Kle den med bakepapir.

    Grovhakk sjokoladeplaten.

  2. Lag linfrø-egg

    Rør sammen linfrømel (4 ss) og varmt vann (8 ss) i en liten bolle.

    La det stå i 5 til 10 minutter så det tykner.

  3. Smelt smør

    Smelt vegansk smør (100 g) i en liten kjele og la det avkjøle et øyeblikk.

  4. Bland det våte

    Visp sammen det smeltede smøret og sukrin (2,5 dl) i en stor bolle.

    Rør inn linfrøblandingen, mandelmelk (1,25 dl) og vaniljeekstrakt (1 ts) til en jevn røre.

  5. Bland det tørre

    Sikt hvetemel (2,5 dl), kakao (1,75 dl), bakepulver (1 ts), havsalt (0,5 ts) og kanel (1 klype) i en egen bolle.

    Vend det inn i det våte med en slikkepott til en tykk deig uten tørre melklumper.

  6. Tilsett sjokoladebiter

    Vend inn de grovhakkede vegansk sjokolade (175 g).

  7. Stek

    Fordel deigen jevnt i formen.

    Trykk de hakkede vegansk sjokolade (50 g) fra sjokoladeplaten forsiktig ned i toppen.

    Stek midt i ovnen på 175 °C i 35 til 40 minutter.

    En tannpirker i midten skal komme ut nesten ren.

  8. Avkjøl og del

    Sett formen på rist og la browniesene kjøle i 20 minutter.

    Løft dem ut ved hjelp av bakepapiret og la dem kjøle 10 til 15 minutter til før de skjæres i ruter.

  9. Serveringsforslag

    Serveres som de er, eller varm dem lett og topp med vegansk iskrem eller en skje pisket kokosfløte og en klype havsalt.