Vegansk salt karamell fudge brownies
Tykke, seige og rike brownies uten melk eller egg. De får dyp sjokoladesmak og små lommer av vegansk salt karamell. De er enkle å lage og holder seg myke i flere dager. Perfekt til dessert eller en skikkelig kaffekos.

Ingredienser
Hoveddel
- 2,5 dl hvetemel – siktet
- 2,5 dl sukrin
- 1,75 dl kakao
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts havsalt
- 1 klype kanel
- 4 ss linfrømel – evt. knuste chiafrø
- 8 ss varmt vann – til linfrømel
- 100 g vegansk smør – smeltes, pluss litt til smøring
- 1,25 dl mandelmelk – usøtet
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 225 g vegansk sjokolade – med salt karamell, grovhakkes
- 1 stk bakeark
- 1 stk brownieform – 20 x 20 cm
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered form og sjokolade
Smør brownieformen med litt vegansk smør.
Kle den med bakepapir.
Grovhakk sjokoladeplaten. - Lag linfrø-egg
Rør sammen linfrømel (4 ss) og varmt vann (8 ss) i en liten bolle.
La det stå i 5 til 10 minutter så det tykner. - Smelt smør
Smelt vegansk smør (100 g) i en liten kjele og la det avkjøle et øyeblikk.
- Bland det våte
Visp sammen det smeltede smøret og sukrin (2,5 dl) i en stor bolle.
Rør inn linfrøblandingen, mandelmelk (1,25 dl) og vaniljeekstrakt (1 ts) til en jevn røre. - Bland det tørre
Sikt hvetemel (2,5 dl), kakao (1,75 dl), bakepulver (1 ts), havsalt (0,5 ts) og kanel (1 klype) i en egen bolle.
Vend det inn i det våte med en slikkepott til en tykk deig uten tørre melklumper. - Tilsett sjokoladebiter
Vend inn de grovhakkede vegansk sjokolade (175 g).
- Stek
Fordel deigen jevnt i formen.
Trykk de hakkede vegansk sjokolade (50 g) fra sjokoladeplaten forsiktig ned i toppen.
Stek midt i ovnen på 175 °C i 35 til 40 minutter.
En tannpirker i midten skal komme ut nesten ren. - Avkjøl og del
Sett formen på rist og la browniesene kjøle i 20 minutter.
Løft dem ut ved hjelp av bakepapiret og la dem kjøle 10 til 15 minutter til før de skjæres i ruter. - Serveringsforslag
Serveres som de er, eller varm dem lett og topp med vegansk iskrem eller en skje pisket kokosfløte og en klype havsalt.