Usynlig Eplekake med Tynne Epleskiver og Sprø Topp

Usynlig eplekake er en fransk kake som senere ble en viral favoritt i Japan. Kaken består nesten bare av syltynne epleskiver bundet sammen av en lett og tynn røre som gjør at eplene «forsvinner» inn i et kremete, nesten puddingaktig snitt. Overflaten blir sprø og gyllen, mens innsiden er myk, saftig og fylt av konsentrert eplesmak. Dette er en kake som både er enkel og overraskende elegant, og som garantert forsvinner fortere enn du rekker å servere den.

Tid
1:10 t
Porsjoner
8
Vanskelighetsgrad
EASY
usynlig-kake

Ingredienser

Hoveddel

  • 3 stk egglett vispet
  • 160 ml melklett oppvarmet
  • 3 ss meierismørsmeltet
  • 1 ts vaniljeekstraktflytende
  • 65 g hvetemelsiktet
  • 60 g melismelis
  • 0,5 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 4 stk eplersøtsyrlige, renses, i syltynne skiver
  • 1 ss melistil pynt etter steking
  • 1 stk brødformerca. 23×13 cm
  • 1 stk bakeark

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Klargjør utstyret

    Kle brødformen med bakepapir slik at kaken slipper lett etter steking.

  2. Forbered eplene

    Skrell epler (4 stk), fjern kjernehus og skjær dem i svært tynne skiver med en mandolin eller skarp kniv.

    Legg skivene i en stor bolle.

  3. Pisk eggene og varm melken

    Visp egg (3 stk) lett i en stor bolle.

    Varm melk (160 ml) forsiktig til den er lun.

    Smelt meierismør (3 ss) og la det avkjøle litt.

    Hell den lune melken og det smeltede smøret i bollen mens du visper, og rør inn vaniljeekstrakt (1 ts) til blandingen er jevn.

  4. Bland inn de tørre ingrediensene

    Sikt hvetemel (65 g), melis (60 g), kanel (0,5 ts), bakepulver (1 ts) og salt (0,25 ts).

    Rør dette inn i eggeblandingen til en glatt og tynn røre uten klumper.

  5. Vend eplene inn i røren

    Ha alle epleskivene i røren og vend dem godt rundt slik at hver skive er dekket.

    Røren vil virke tynn, og det er riktig.

  6. Fyll formen

    Løft epleskivene over i brødformen litt og litt, og press dem lett ned for å få et jevnt lag.

    Hell resten av røren jevnt over toppen.

  7. Stek kaken

    Stek midt i ovnen på 175 °C i 50–60 minutter til toppen er gyllen og fast.

    Kaken vil blåse seg litt opp, men synker når den avkjøles.

  8. Avkjøl kaken

    La kaken hvile 10 min i formen før den løftes over på rist.

    Avkjøl i ytterligere 15 min før servering.

  9. Pynt kaken

    Sikt over melis (1 ss) når kaken er lun eller helt avkjølt.

  10. Serveringsforslag

    Server som den er, eller med lettvispet krem, vaniljeis eller en skje gresk yoghurt for friskere kontrast.

    Kaken er best samme dag, men holder seg kremete og god i kjøleskap.

Usynlig Eplekake med Tynne Epleskiver og Sprø Topp oppskrift – Fransk | Matly