Usynlig Eplekake med Tynne Epleskiver og Sprø Topp
Usynlig eplekake er en fransk kake som senere ble en viral favoritt i Japan. Kaken består nesten bare av syltynne epleskiver bundet sammen av en lett og tynn røre som gjør at eplene «forsvinner» inn i et kremete, nesten puddingaktig snitt. Overflaten blir sprø og gyllen, mens innsiden er myk, saftig og fylt av konsentrert eplesmak. Dette er en kake som både er enkel og overraskende elegant, og som garantert forsvinner fortere enn du rekker å servere den.

Ingredienser
Hoveddel
- 3 stk egg – lett vispet
- 160 ml melk – lett oppvarmet
- 3 ss meierismør – smeltet
- 1 ts vaniljeekstrakt – flytende
- 65 g hvetemel – siktet
- 60 g melis – melis
- 0,5 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 0,25 ts salt
- 4 stk epler – søtsyrlige, renses, i syltynne skiver
- 1 ss melis – til pynt etter steking
- 1 stk brødformer – ca. 23×13 cm
- 1 stk bakeark
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Klargjør utstyret
Kle brødformen med bakepapir slik at kaken slipper lett etter steking.
- Forbered eplene
Skrell epler (4 stk), fjern kjernehus og skjær dem i svært tynne skiver med en mandolin eller skarp kniv.
Legg skivene i en stor bolle. - Pisk eggene og varm melken
Visp egg (3 stk) lett i en stor bolle.
Varm melk (160 ml) forsiktig til den er lun.
Smelt meierismør (3 ss) og la det avkjøle litt.
Hell den lune melken og det smeltede smøret i bollen mens du visper, og rør inn vaniljeekstrakt (1 ts) til blandingen er jevn. - Bland inn de tørre ingrediensene
Sikt hvetemel (65 g), melis (60 g), kanel (0,5 ts), bakepulver (1 ts) og salt (0,25 ts).
Rør dette inn i eggeblandingen til en glatt og tynn røre uten klumper. - Vend eplene inn i røren
Ha alle epleskivene i røren og vend dem godt rundt slik at hver skive er dekket.
Røren vil virke tynn, og det er riktig. - Fyll formen
Løft epleskivene over i brødformen litt og litt, og press dem lett ned for å få et jevnt lag.
Hell resten av røren jevnt over toppen. - Stek kaken
Stek midt i ovnen på 175 °C i 50–60 minutter til toppen er gyllen og fast.
Kaken vil blåse seg litt opp, men synker når den avkjøles. - Avkjøl kaken
La kaken hvile 10 min i formen før den løftes over på rist.
Avkjøl i ytterligere 15 min før servering. - Pynt kaken
Sikt over melis (1 ss) når kaken er lun eller helt avkjølt.
- Serveringsforslag
Server som den er, eller med lettvispet krem, vaniljeis eller en skje gresk yoghurt for friskere kontrast.
Kaken er best samme dag, men holder seg kremete og god i kjøleskap.