Tyske skiver
Tyske skiver er klassiske, sprø småkaker med mild smak og nydelig smøraktig tekstur. Deigen rulles til pølser og hviler kaldt over natten, før den skjæres i tynne skiver og stekes til lyse, sprø kjeks. Denne varianten kombinerer hvetemel og potetmel for ekstra sprøhet, samt vaniljesukker som gir en fin aroma. Oppskriften gir en stor porsjon som passer perfekt til julebakst eller kaffekos.

Ingredienser
Hoveddel
- 425 g hvetemel – siktet
- 125 g potetmel
- 250 g meierismør – romtemperert
- 225 g sukker
- 1 stk egg – romtemperert
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 stk bakeark – til stekebrett
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Klargjør smøret og sukkeret
Pisk det romtempererte meierismør (250 g) sammen med sukker (225 g) til en lys og luftig krem.
- Tilsett egget
Visp egg (1 stk) lett med en gaffel og rør det inn i smørblandingen til alt er godt kombinert.
- Bland de tørre ingrediensene
Mål opp hvetemel (425 g), potetmel (125 g), bakepulver (1 ts) og vaniljesukker (1 ts).
Rør dette jevnt sammen i en bolle. - Arbeid inn melblandingen
Tilsett melblandingen litt etter litt i smørkremen.
Rør til en jevn deig.
Bland videre for hånd når den begynner å bli fast.
Den skal være myk, men ikke klissete. - Form deigen
Del deigen i 2 eller 3 like store deler.
Rull hver del til jevne pølser, ca. 4 cm i diameter.
Bruk kjevle og hendene for å forme dem så sirkulære som mulig. - Pakk og avkjøl
Pakk hver pølse i plastfolie.
Legg dem i kjøleskap og la dem hvile kaldt til neste dag.
Dette gjør deigen fast og lettere å skjære. - Forbered stekingen
Sett ovnen på 180 °C over- og undervarme.
Legg bakepapir på stekebrettene. - Skjær kakene
Ta én deigpølse ut av kjøleskapet om gangen.
Skjær den i tynne skiver, ca. 5 mm tykke.
Legg skivene med litt avstand på stekebrettet. - Stek kakene
Stek midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til kantene er lett gyldne.
Avkjøl på rist. - Serveringsforslag
Server kakene som de er, eller sammen med en kopp kaffe eller kakao.
De holder seg lenge og er perfekte i en småkakeboks til jul.