Tyske skiver

Tyske skiver er klassiske, sprø småkaker med mild smak og nydelig smøraktig tekstur. Deigen rulles til pølser og hviler kaldt over natten, før den skjæres i tynne skiver og stekes til lyse, sprø kjeks. Denne varianten kombinerer hvetemel og potetmel for ekstra sprøhet, samt vaniljesukker som gir en fin aroma. Oppskriften gir en stor porsjon som passer perfekt til julebakst eller kaffekos.

Tid
30 min
Porsjoner
60
Vanskelighetsgrad
EASY
tyskeskiver

Ingredienser

Hoveddel

  • 425 g hvetemelsiktet
  • 125 g potetmel
  • 250 g meierismørromtemperert
  • 225 g sukker
  • 1 stk eggromtemperert
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk bakearktil stekebrett

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Klargjør smøret og sukkeret

    Pisk det romtempererte meierismør (250 g) sammen med sukker (225 g) til en lys og luftig krem.

  2. Tilsett egget

    Visp egg (1 stk) lett med en gaffel og rør det inn i smørblandingen til alt er godt kombinert.

  3. Bland de tørre ingrediensene

    Mål opp hvetemel (425 g), potetmel (125 g), bakepulver (1 ts) og vaniljesukker (1 ts).

    Rør dette jevnt sammen i en bolle.

  4. Arbeid inn melblandingen

    Tilsett melblandingen litt etter litt i smørkremen.

    Rør til en jevn deig.

    Bland videre for hånd når den begynner å bli fast.

    Den skal være myk, men ikke klissete.

  5. Form deigen

    Del deigen i 2 eller 3 like store deler.

    Rull hver del til jevne pølser, ca. 4 cm i diameter.

    Bruk kjevle og hendene for å forme dem så sirkulære som mulig.

  6. Pakk og avkjøl

    Pakk hver pølse i plastfolie.

    Legg dem i kjøleskap og la dem hvile kaldt til neste dag.

    Dette gjør deigen fast og lettere å skjære.

  7. Forbered stekingen

    Sett ovnen på 180 °C over- og undervarme.

    Legg bakepapir på stekebrettene.

  8. Skjær kakene

    Ta én deigpølse ut av kjøleskapet om gangen.

    Skjær den i tynne skiver, ca. 5 mm tykke.

    Legg skivene med litt avstand på stekebrettet.

  9. Stek kakene

    Stek midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til kantene er lett gyldne.

    Avkjøl på rist.

  10. Serveringsforslag

    Server kakene som de er, eller sammen med en kopp kaffe eller kakao.

    De holder seg lenge og er perfekte i en småkakeboks til jul.