Torskeform

En enkel og smakfull torskeform med rotgrønnsaker, fiskesaus og sprøstekt bacon. Serveres med kokte poteter.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
torskeform

Ingredienser

Hoveddel

  • 3 stk gulrøtter
  • 0,5 stk sellerirot
  • 1 stk purreløk
  • 600 g torskefilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 pk fiskesauslofoten evt. hvit saus
  • 150 g baconterninger

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered grønnsakene

    Skrell gulrøtter (3 stk) og sellerirot (0.5 stk), kutt i staver. Skyll purreløk (1 stk) og skjær i strimler.

  2. Legg i form

    Ha grønnsakene i en ildfast form. Legg over torskefilet (600 g) i passende stykker. Krydre med salt (0.5 ts) og pepper (0.5 ts).

  3. Lag sausen

    Varm opp fiskesaus (1 pk) (eller lag en hvit saus selv). Hell sausen over grønnsaker og fisk.

  4. Stek i ovn

    Sett formen midt i ovnen på 190 °C i ca. 15 min, til fisken er gjennomstekt.

  5. Servering

    Server med kokte poteter og topp med sprøstekt baconterninger (150 g).

    Tips

    • - Du kan enkelt lage en hjemmelaget hvit saus med melk, smør og hvetemel.

    • - Bacon kan byttes ut med sprøstekt spekeskinke, eller sløyfes helt for en lettere rett.

Kilde

Astrid Høiberg