Torskeform
En enkel og smakfull torskeform med rotgrønnsaker, fiskesaus og sprøstekt bacon. Serveres med kokte poteter.

Ingredienser
Hoveddel
- 3 stk gulrøtter
- 0,5 stk sellerirot
- 1 stk purreløk
- 600 g torskefilet
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 pk fiskesaus – lofoten evt. hvit saus
- 150 g baconterninger
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Forbered grønnsakene
Skrell gulrøtter (3 stk) og sellerirot (0.5 stk), kutt i staver. Skyll purreløk (1 stk) og skjær i strimler.
- Legg i form
Ha grønnsakene i en ildfast form. Legg over torskefilet (600 g) i passende stykker. Krydre med salt (0.5 ts) og pepper (0.5 ts).
- Lag sausen
Varm opp fiskesaus (1 pk) (eller lag en hvit saus selv). Hell sausen over grønnsaker og fisk.
- Stek i ovn
Sett formen midt i ovnen på 190 °C i ca. 15 min, til fisken er gjennomstekt.
- Servering
Server med kokte poteter og topp med sprøstekt baconterninger (150 g).
Tips
- Du kan enkelt lage en hjemmelaget hvit saus med melk, smør og hvetemel.
- Bacon kan byttes ut med sprøstekt spekeskinke, eller sløyfes helt for en lettere rett.
Kilde
Astrid Høiberg