Torsk med nøttesmør og potetmos

Stekt torsk med nøttesmør av cashew og soya, servert med kremet potetmos og dampede grønnsaker.

Tid
25 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
c63d3f7c-a38d-4fba-bb15-d4ac057fbd48

Ingredienser

Fisk

  • 2 ss grovt salt
  • 500 g torskefilet
  • 2 ss raps/solsikke/olivenolje

Potetmos

  • 0,5 ss meierismør
  • 2 ss gressløk (valgfritt)
  • 0,5 dl melk
  • 600 g potetmelne poteter
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts hvit pepper

Nøttesmør med soya

  • 70 g meierismør
  • 30 g cashewnøtter
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 ss soyasaus

Tilbehør

  • 0,5 stk brokkoli
  • 2 stk gulrot

Servering

    Fremgangsmåte

    Fisk

    1. Forbered fisken

      Dryss fisken rikelig med grovt salt (2 ss) og la den ligge mens du starter på tilbehøret. Skyll av saltet og tørk torskefilet (500 g) før steking.

    2. Stek fisken

      Varm en panne og ha i raps/solsikke/olivenolje (2 ss). Stek torskefilet (500 g) ca. 3 min per side på middels høy varme til fisken begynner å flake seg. La hvile et par minutter.

    Potetmos

    1. Kok poteter

      Skrell om ønskelig og kok potet (600 g) i usaltet vann til de er møre.

    2. Mos og smak til

      Hell av vannet og rør inn melk (0.5 dl) og meierismør (0.5 ss). Mos til ønsket konsistens og smak til med salt (0.5 ts) og hvit pepper (0.25 ts). Vend inn finhakket gressløk (2 ss) rett før servering (valgfritt).

    Nøttesmør med soya

    1. Brun smør og tilsett nøtter

      Smelt og brun meierismør (70 g) forsiktig i en liten kjele til nøtteaktig duft. Rør inn grovhakkede cashewnøtter (30 g) og la trekke et minutt.

    2. Smak til med sitron og soya

      Trekk kjelen fra varmen og rør inn sitronsaft (3 ss) og soyasaus (3 ss). Hold varmt på lav varme til servering.

    Tilbehør

    1. Damp grønnsakene

      Skrell og skjær gulrot (2 stk) i biter. Del brokkoli (0.5 stk)i buketter og damp alt ca. 3 min til lett mørt.

    Servering

    1. Server retten

      Anrett torsk med potetmos, grønnsaker og skje over nøttesmør med soya. Server straks.

    Kilde

    Rolf-Anders VollanDet Glade Kjøkken