Torsk med nøttesmør og potetmos
Stekt torsk med nøttesmør av cashew og soya, servert med kremet potetmos og dampede grønnsaker.

Ingredienser
Fisk
- 2 ss grovt salt
- 500 g torskefilet
- 2 ss raps/solsikke/olivenolje
Potetmos
- 0,5 ss meierismør
- 2 ss gressløk (valgfritt)
- 0,5 dl melk
- 600 g potet – melne poteter
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts hvit pepper
Nøttesmør med soya
- 70 g meierismør
- 30 g cashewnøtter
- 3 ss sitronsaft
- 3 ss soyasaus
Tilbehør
- 0,5 stk brokkoli
- 2 stk gulrot
Servering
Fremgangsmåte
Fisk
- Forbered fisken
Dryss fisken rikelig med grovt salt (2 ss) og la den ligge mens du starter på tilbehøret. Skyll av saltet og tørk torskefilet (500 g) før steking.
- Stek fisken
Varm en panne og ha i raps/solsikke/olivenolje (2 ss). Stek torskefilet (500 g) ca. 3 min per side på middels høy varme til fisken begynner å flake seg. La hvile et par minutter.
Potetmos
- Kok poteter
Skrell om ønskelig og kok potet (600 g) i usaltet vann til de er møre.
- Mos og smak til
Hell av vannet og rør inn melk (0.5 dl) og meierismør (0.5 ss). Mos til ønsket konsistens og smak til med salt (0.5 ts) og hvit pepper (0.25 ts). Vend inn finhakket gressløk (2 ss) rett før servering (valgfritt).
Nøttesmør med soya
- Brun smør og tilsett nøtter
Smelt og brun meierismør (70 g) forsiktig i en liten kjele til nøtteaktig duft. Rør inn grovhakkede cashewnøtter (30 g) og la trekke et minutt.
- Smak til med sitron og soya
Trekk kjelen fra varmen og rør inn sitronsaft (3 ss) og soyasaus (3 ss). Hold varmt på lav varme til servering.
Tilbehør
- Damp grønnsakene
Skrell og skjær gulrot (2 stk) i biter. Del brokkoli (0.5 stk)i buketter og damp alt ca. 3 min til lett mørt.
Servering
- Server retten
Anrett torsk med potetmos, grønnsaker og skje over nøttesmør med soya. Server straks.
Kilde
Rolf-Anders Vollan – Det Glade Kjøkken