Tomatsuppe
Klassisk, enkel og smakfull tomatsuppe med løk, hvitløk og urter. Kan serveres med kokt makaroni eller hardkokt egg.
Tid
20 min
Porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
EASY

Ingredienser
Hoveddel
- 0,5 ts basilikum
- 0,5 boks hermetiske tomater – evt 2 ss tomatpuré +1 dl vann
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl lettmelk (valgfritt) – evt. matfløte
- 1 ss margarin – eller olje
- 0,5 ts pepper
- 5 dl grønnsaksfond – evt vann + 1 buljongterning
- 0,5 ss hvetemel
- 1 stk gul løk
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Stek løken
Finhakk gul løk (1 stk) og hvitløk (1 fedd).
Varm margarin (1 ss) eller olje i en kjele.
Tilsett gul løk og stek til den er blank.
Rør inn hvetemel (0.5 ss).
Tips: Alle supper som er jevnet med hvetemel, kan istedet jevnes med maisenamel - da blir de glutenfrie. - Tilsett tomat og hvitløk
Ha i hvitløk og hermetiske tomater (0.5 boks).
- Spe med buljong
Tilsett grønnsaksfond (5 dl)/buljongen litt om gangen, rør klumpfritt mellom hver gang.
- Småkok og smak til
La suppen småkoke i ca. 5 min.
Smak til med pepper (0.5 ts) og basilikum (0.5 ts).
Tilsett lettmelk (1 dl) eller matfløte hvis du ønsker en litt mildere tomatsuppe.