Tomatsuppe

Klassisk, enkel og smakfull tomatsuppe med løk, hvitløk og urter. Kan serveres med kokt makaroni eller hardkokt egg.

Tid
20 min
Porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
EASY
easy-tomato-soup-9-720x1011

Ingredienser

Hoveddel

  • 0,5 ts basilikum
  • 0,5 boks hermetiske tomaterevt 2 ss tomatpuré +1 dl vann
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl lettmelk (valgfritt)evt. matfløte
  • 1 ss margarineller olje
  • 0,5 ts pepper
  • 5 dl grønnsaksfondevt vann + 1 buljongterning
  • 0,5 ss hvetemel
  • 1 stk gul løk

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Stek løken

    Finhakk gul løk (1 stk) og hvitløk (1 fedd).

    Varm margarin (1 ss) eller olje i en kjele.

    Tilsett gul løk og stek til den er blank.

    Rør inn hvetemel (0.5 ss).

    Tips: Alle supper som er jevnet med hvetemel, kan istedet jevnes med maisenamel - da blir de glutenfrie.

  2. Tilsett tomat og hvitløk

    Ha i hvitløk og hermetiske tomater (0.5 boks).

  3. Spe med buljong

    Tilsett grønnsaksfond (5 dl)/buljongen litt om gangen, rør klumpfritt mellom hver gang.

  4. Småkok og smak til

    La suppen småkoke i ca. 5 min.

    Smak til med pepper (0.5 ts) og basilikum (0.5 ts).

    Tilsett lettmelk (1 dl) eller matfløte hvis du ønsker en litt mildere tomatsuppe.

Tomatsuppe oppskrift – Norsk | Matly