The cult New York salad

Sellerisalat med valnøtter, dadler og mynte. En frisk, knasende og syrlig salat som har blitt en moderne klassiker i New York. Perfekt som siderett til middag eller som en lett forrett. Kombinasjonen av selleri, ristede valnøtter, søte dadler, mynte og sitron gir både dybde og friskhet – toppet med flak av vellagret ost.

Tid
30 min
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
EASY
sald

Ingredienser

Hoveddel

  • 65 g valnøtter
  • 200 g stangselleri
  • 75 g dadlermedjool-dadler
  • 0,5 ts chiliflak
  • 1,5 ts havsalt
  • 2 ss sitronsaft
  • 75 ml extra virgin olivenolje
  • 25 g mynteferske mynteblader
  • 90 g vellagret hardostParmigiano Reggiano evt.Padano

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Forbered grønnsakene
    • Skyll stangselleri (200 g) godt under kaldt vann. Skjær bort bunnen og evt. grove ytterstengler. Skjær resten på skrå i ca. 0,5 cm tynne skiver.

  2. Kutt dadlene
    • Del dadler (75 g) i to, fjern steinen og skjær i tynne skiver på skrå.

  3. Rist valnøttene
    • Sett ovnen på 175 °C. Legg valnøtter (65 g) på et stekebrett og rist i 12–15 minutter, til de er gylne. Rør om et par ganger underveis. Avkjøl.

  4. Lag blandingen
    • Ha de skivede stangselleribitene, de oppskårede dadlene, chiliflak (0.5 ts) og havsalt (1.5 ts) i en stor bolle. Tilsett de ristede valnøttene.

  5. Tilsett dressing
    • Hell over sitronsaft (2 ss) og extra virgin olivenolje (75 ml). Vend godt sammen til stangsellerien er dekket og det begynner å danne seg en vinaigrette i bunnen.

  6. Bland inn mynte
    • Grovhakk mynte (25 g) og vend dem forsiktig inn rett før servering, slik at de holder seg friske.

  7. Server med ost
    1. Fordel blandingen på fat eller tallerkener. Høvle eller riv vellagret hardost (90 g) over toppen slik at det nesten dekker, men med biter av selleri, dadler og nøtter som titter frem. Server umiddelbart.

Kilde

Harriet Fitch Littlefinancial times