Thai Cashew Chicken Wok
En smakfull thailandsk kyllingwok med sprø cashewnøtter, grønnsaker og en fyldig saus av østerssaus, soyasaus og fiskesaus. Perfekt sammen med jasminris for en rask og mettende middag.

Ingredienser
Hoveddel
- 200 g kyllinglår – uten skinn og ben
- 0,5 stk chili
- 10 ml fiskesaus
- 1 fedd hvitløk
- 200 g jasminris
- 15 ml østerssaus
- 5 ml soyasaus
- 2 stk vårløk
- 1 ts sukker
- 2 ss solsikke/raps/stekeolje
- 0,5 kopp cashewnøtter uten salt
- 45 ml vann
- 0,5 stk gul løk
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Kok opp ris
Skyll jasminris (200 g) i kaldt vann til vannet er klart. Kok opp vann med en klype salt, tilsett risen, senk varmen og la den småkoke under lokk i 12 min, til risen er mør og vannet er absorbert. Hold varm til servering.
- Lag sausen
Bland østerssaus (15 ml), soyasaus (5 ml), fiskesaus (10 ml), sukker (1 ts) og vann (45 ml) i en liten bolle. Sett til side.
- Stek cashewnøtter
Varm olje i en wok eller stor stekepanne på middels varme. Tilsett cashewnøtter uten salt (0.5 kopp) og stek i ca. 5 min, til de er gyllne og sprø. Ta dem ut med en hullsleiv og legg til side.
- Kutt og fres hvitløk og løk
Finhakk hvitløk (1 fedd). Skjær gul løk (0.5 stk) i tynne båter. Skru opp varmen til høy, tilsett hvitløk og løk, og stek i ca. 30 sekunder.
- Kutt og stek kylling
Skjær kyllinglårene i ca. 1 cm brede strimler. Ha dem i pannen og stek i ca. 1 min, til de endrer farge fra rosa til hvit.
- Tilsett vårløk (hvit del) og chili
Skjær hvit del av vårløk (2 stk) i 2,5 cm biter. Skjær chili (0.5 stk) i tynne skiver hvis den brukes. Ha dette i pannen og stek i ca. 1 minutt, til kyllingen er gjennomstekt.
- Tilsett sausen
Hell sausen over kyllingen og la det koke i ca. 1 min, til den tykner og legger seg som et belegg rundt kjøttet.
- Avslutt med grønn vårløk og nøtter
Skjær grønn del av vårløk (2 stk) i 2,5 cm biter. Ha dem sammen med cashewnøttene i pannen, og vend alt raskt i ca. 30 sekunder.
- Server
Legg opp på fat, server med jasminris og pynt eventuelt med ekstra rød chili.