Tekaker

Luftige og myke tekaker som smaker fantastisk med smør, ost og marmelade. Perfekte til frokost eller kveldsmat.

Tid
28 min
Porsjoner
16
Vanskelighetsgrad
MEDIUM
tekaker

Ingredienser

Hoveddel

  • 5 dl melkhavremelk ca. 37 °C
  • 200 g meierismørromtemperert
  • 14 dl hvetemel
  • 3 ss siruplys
  • 1 ts salt
  • 1 stk eggeplomme
  • 50 g fersk gjær
  • 1 ark bakeark

Fremgangsmåte

Hoveddel

  1. Lag deigen
    • Smuldre fersk gjær (50 g) i en bakebolle og rør den ut i den fingervarme melk (5 dl).

  2. Tilsett ingrediensene
    • Ha i sirup (3 ss), salt (1 ts), eggeplomme (1 stk) og ca. 13 dl av hvetemel (14 dl). Tilsett meierismør (200 g) i klatter.

  3. Elt deigen
    • Elt deigen godt i minst 5 min til den blir smidig.

  4. La deigen heve
    • Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la heve i 45 min.

  5. Del og form
    • Ha deigen på et melet bakebord og del i 16 emner. La emnene hvile i 5 min.

  6. Kjevle ut
    • Kjevle ut til runde tekaker. Prikk dem med en gaffel eller brødprikker. Legg på stekebrett med bakeark (1 ark).

  7. Etterhev
    • La tekakene heve i 30–40 minutter under klede.

  8. Stek
    1. Stek midt i ovnen på 250 °C (over- og undervarme) i 6–8 minutter.

Kilde

Robert Nilsson