Tekaker
Luftige og myke tekaker som smaker fantastisk med smør, ost og marmelade. Perfekte til frokost eller kveldsmat.
Tid
28 min
Porsjoner
16
Vanskelighetsgrad
MEDIUM

Ingredienser
Hoveddel
- 5 dl melk – havremelk ca. 37 °C
- 200 g meierismør – romtemperert
- 14 dl hvetemel
- 3 ss sirup – lys
- 1 ts salt
- 1 stk eggeplomme
- 50 g fersk gjær
- 1 ark bakeark
Fremgangsmåte
Hoveddel
- Lag deigen
Smuldre fersk gjær (50 g) i en bakebolle og rør den ut i den fingervarme melk (5 dl).
- Tilsett ingrediensene
Ha i sirup (3 ss), salt (1 ts), eggeplomme (1 stk) og ca. 13 dl av hvetemel (14 dl). Tilsett meierismør (200 g) i klatter.
- Elt deigen
Elt deigen godt i minst 5 min til den blir smidig.
- La deigen heve
Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la heve i 45 min.
- Del og form
Ha deigen på et melet bakebord og del i 16 emner. La emnene hvile i 5 min.
- Kjevle ut
Kjevle ut til runde tekaker. Prikk dem med en gaffel eller brødprikker. Legg på stekebrett med bakeark (1 ark).
- Etterhev
La tekakene heve i 30–40 minutter under klede.
- Stek
Stek midt i ovnen på 250 °C (over- og undervarme) i 6–8 minutter.
Kilde
Robert Nilsson